Resepi Bahulu Sukatan Cawan Paling Simple !!

Resepi Bahulu – Assalamuallaikum warrahmatulahi wabarakatuh bunda, Mudah-mudahan sentiasa sihat, dan sentiasa diberi banyak nasib baik baik ibu, di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai bagaimana untuk mencipta resepi seperti bahulu, atau lebih kerap disebut sebagai roti, roti seperti bahulu Ini adalah makanan seperti bahulu sememangnya sangat popular seluruh Asia, resepi bahulu gulung ini biasanya dihidangkan untuk acara-acara besar dan biasanya bertugas sewaktu idul fitri.

Resepi Bahulu Sukatan Cawan
Resepi Bahulu Sukatan Cawan
Roti itu adalah wanita yang sangat sihat jika dimakan setiap hari kerana kandungan yang terkandung dalam roti ini sangat sihat seperti tepung gandum,resepi bahulu kemboja kuning telur dan putih telur, resepi kuih bahulu tradisional sukatan cawan bahan sumber tenaga untuk badan kita jadi yang roti seperti bahulu Ini adalah sangat baik untuk badan kita, terutamanya jika anda mempunyai muda anak-anak anda boleh memberi kek ini untuk Sarapan Pagi setiap hari bahawa anak anda membesar sihat dan bijak, di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi roti seperti bahulu, tapi admin akan berkongsi maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kuih seperti bahulu resepi bahulu pandan.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Kuih Bahulu

 • 3 Kuning telur
 • 100gm tepung gandum
 • 1 sudu tepung ubi
 • 1/4 teaspoon baking powder
 • 1/2 suduh teh esen vanila.
 • 4 putih telur
 • 100gm gula

Diatas merupakan informasi mengenai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kue bahulu , sesuai janji admin dibawah ini admin akan berikan informasi mengenai cara membuat kue bahulu paling mudah.

Cara Membuat Kuih Bahulu Simple

 1. Untuk maklumat mengenai cara untuk mencipta pelbagai seperti bahulu-utama iaitu anda perlu menyediakan beberapa bahan yang kami memproses terlebih, jangan lupa untuk basuh bersih alat-alat yang akan digunakan untuk memasak roti kemudian.
 2. Langkah kedua iaitu anda boleh mempersiapkan diri tepung ubi kentang dan tepung gandum pertama ayakkan tepung menjadi kemudian ditapis dan tidak kukuh bahagian tepung, jangan lupa masukan juga baking powder bersama-sama dengan tepung gandum dan tepung ubi keledek yang adalah sudah mashed, jangan lupa untuk gunakan bekas yang bersih.
 3. Selepas itu, anda boleh menggabungkan beberapa bahan lain seperti gula, telur dan perisa vanilla, campuran sehingga gebu, admin mempunyai apa-apa tips supaya adunan cepat mengembang anda boleh mengaduknya dengan Khas kacau memang pelbagai doh roti, anda boleh menggunakannya dengan mudah dan boleh berkembang doh dengan cepat.
 4. Jika adunan sudah mengembang anda boleh mengisar tepung yang yang sudah dihancurkan buat bersama-sama dengan yang sudah Kembang adunan telur, kacau adunan sekali lagi sehingga benar-benar diadun. Sambil mengacau sehingga ia mengembang anda boleh menyediakan ketuhar dan Panaskan ketuhar sehingga yang versi cepat matangnya.
 5. Selepas doh sudah jadi anda boleh Panaskan sehingga doh dan meletakkannya di dalam ketuhar sehingga beberapa minit sekitar 5menit dan 20menit, haba dengan suhu sehingga 250derajat celcius untuk tidak melebihi had kerana ia boleh menjejaskan kematangan doh kek.
 6. Admin ada tips biasanya jika kita meletakkan adunan di dalam ketuhar melekit, admin akan mengesyorkan kepada anda jika anda tidak mahu doh anda menjadi melekit anda boleh doh slathered dengan minyak atau mentega supaya yang kemudian jika ianya masak tidak akan melekit.
 7. Jika penggera terpadam anda telah ketuhar boleh angkat doh dan chill terlebih dahulu selepas sejuk Hidangkan kepada keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Apam Nasi Sukatan Cawan Simple !

Demikian informasi mengenai resepi kuih bahulu yang paling mudah , jika anda ingin mengetahui informasi resep lebih banyak anda bisa simak informasinya di web ini.

Terima Kasih !!

Pencarian resepi terkini:

 • resepi bahulu sukatan cawan
 • resepi bahulu tradisional kelantan
 • kek bahulu kukus sukatan cawan
 • resepi kuih bahulu tradisional sukatan cawan
 • bahulu sukatan cawan
 • resepi bahulu pandan sukatan cawan
 • resepi bahulu kukus sukatan cawan
 • resepi baulu
 • resepi kuih bahulu kukus sukatan cawan
 • kuih bahulu sukatan cawan

Tags: