Resepi Bihun Singapore Sedap Simple !!

Resepi Bihun Singapore – Assalamuallaikum bunda, selamat sore sebentar lagi sudah musimnya anak sekolah nih bunda, untuk mengisi waktu luang bunda kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi bihun Singapura gaya ya, sebelum admin berkongsi maklumat mengenai resepi bihun Singapura admin akan memberitahu anda sedikit tentang di Singapura yang pertama.

Resepi Bihun Goreng SingaporeResepi Bihun Goreng Singapore
Resepi Bihun Goreng Singapore

Singapura adalah sebuah negara di asia tenggara yang sudah sangat lanjut ntah ia dari segi pendidikan dan pembangunan, di mana bangunan-bangunan yang juga sangat baik dan hampir kemas, negara hampir walopun cukup kecil Walaupun lokasinya bukanlah kawasan bandar jakarta tetapi infrastruktur negara yang sangat maju, baik jika dilihat dari Singapura dan masakan juga tidak lebih rendah ke luar negara, Terdapat pelbagai makanan dan makanan ringan ke atas jalan yang bihun goreng yang sangat lazat, biasa sahaja IE singapore yang sangat enak dan lazat, di bawah ini admin akan menjadi maklumat Marilah kita rujuk.

Bahan-bahan Tumbuk Halus

 • 5-6 ulas bawang putih
 • 1 biji bawang besar
 • 2 sudu besar lada hitam

Bahan Utama Yang Digunakan Untuk Bihun Singapore

 • garan dan gula secukup rasa
 • taugeh
 • sawi
 • 3 batang fish cake, potong dadu
 • karot, potong mancis
 • 1 mangkuk kecil isi udang
 • sedikit minyak, untuk menumis
 • 1 kiub ikan bilis
 • bawang goreng dan daun bawang untuk hiasan
 • kobis, cincang kasar
 • 2 biji telur
 • 1 mangkuk kecil isi ayam, potong dadu
 • 1 bungkus bihun (400g)
 • lada sulah (jika suka)

Diatas adalah maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat goreng bihun Singapura gaya, Terdapat dua bahan-bahan yang anda perlukan untuk menyediakan jika anda ingin membuat dalam vermicelli goreng resipi gaya Singapura yang anda perlu Sediakan bahan-bahan utama dan bahan-bahan yang perlu akan dikisar halus, juga seterusnya di bawah admin akan membentangkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat goreng bihun Singapura gaya, mari kita rujuk kepada maklumat di bawah.

Cara Membuat Bihun Goreng Singapore

 1. Untuk maklumat pertama bagaimana untuk membuat bihun goreng Singapura admin cadangkan anda mencuci semua ramuan hidangan lebih awal sebagai kobis lobak merah taugeh daun sawi hijau akan dibasuh menggunakan kualiti air dan bersih kerana jika anda tidak menggunakan air bersih pada masa basuh admin bimbang tentang bakteria pada sayur-sayuran yang boleh merosakkan badan.
 2. Setelah semua bahan-bahan akan dibasuh dengan bersih anda hidup disediakan bahan utama yang akan di akhirat memproses iaitu anda rendam beberapa bihun celur dengan air panas tidak untuk perisian pantas jika ia telah telah adalah lembab anda boleh pat kering dan tepikan terlebih semasa menyediakan minyak dan haba neraka.
 3. Jika api dan minyak sudah menyala dan ianya hanya sauteing beberapa bahan telah di lecek perlahan-lahan mashed Panas, goreng sehingga kering dan wangi bau, jika ia berbau anda hidup di sebelah menyediakan kacau goreng bersama-sama dengan yang sudah halus crushed.
 4. Seterusnya anda memasukkan bahan-bahan lain atau bahan lain input udang saling melengkapi, dan juga kandungan ayam yang telah dibasuh dengan bersih dan juga input ikan kek Jangan lupa.
 5. Kacau sehingga sekata tidak berhenti mengacau, sambil mengacau dalam bleary dan juga ikan input input bahan-bahan sokongan yang lain iaitu telur, masukan telur ada benih, selepas itu anda secara langsung mengaduknya dengan betul dan perlu berhati-hati menstabilkan api supaya tidak terlalu besar.
 6. Baik jika ia adalah sekata anda boleh input bihun lepas telah di rendam guna air panas, letakkan beberapa sayur-sayuran yang sudah di basuh dengan air bersih, seperti lobak merah, kubis, dan bagi kobis lobak merah, anda boleh memotong kecil kursus supaya yang kemudiannya menjadi lebih menarik, atau jika anda boleh mencipta lobak merah dipotong ke bintang, kacau perlahan-lahan dan menonton lidah-lidah api Jangan terlalu besar. Masukkan juga serbuk lada sulah dan garam dan gula untuk rasa juga anda juga boleh menambah Taugeh.
 7. Jika semua bahan-bahan ini akan sebati dan telah diletakkan anda hidup menunggu yang matang, matang dengan cepat jika anda mahu anda boleh menutup begitu cepat dimasak dan sekata.
 8. Siap hidangkan untuk keluarga tercinta anda.

Baca Juga : Resepi Ubi Keledek Paling Sedap !!

Demikian maklumat mengenai resepi bihun goreng singapore paling enak, jika anda serius dan rajin berlatih anda bisa memasak bihun goreng dengan sempurna, selamat mencoba bunda.

Terima Kasih !!

Tags: