Resepi Biskut Oats Sukatan Cawan

Resepi Biskut Oats – Assalamu’alaikum dan salam sejahtera untuk anda semua, berjumpa kembali bersama kami admin kongsi resepi yang selalu berkongsi pelbagai macam jenis resepi biskut mudah dan resepi biskut lazat. Sudah lama kami tak update dan berkongsi resepi biskut, kami kali ini akan share resepi biskut kepada anda kembali, yang akan kami share pada kalian adalah resepi biskut oatmeal atau resepi biskut oat sukatan cawan. Siapa sih yang tak tahu dengan resepi biskut oats rangup ini ? Biskut yang memiliki rasa yang enak dan lazat yang didalam biskutnya terdapat choco chips yang menambah lazat dari biskut yang satu ini. Biskut oats ini menjadi salah satu biskut yang wajib dihidangkan kepada tetamu pada saat hari raya tiba. Jadi tidak hairan apabila biskut oats yang satu ini sangat banyak dijual dikedai – kedai atau dipasaraya. Selain banyak dijual, biskut oats ini pun sangat banyak yang menggemarinya hampir setiap toko yang menjual biskut oats pasti habis. Biskut oats ini memang memiliki rasa yang sangat lazat dan rangup. Pada hari raya tiba banyak sekali yang mencari resepi biskut oat nestum dan resepi biskut oat rangup jadi kami sekarang mencuba share pada kalian.

Biskut Oats
Biskut Oats

Resepi biskut oat coklat ini memang sangat mudah sekali membuatnya jadi banyak orang khususnya ibu – ibu yang mencari resepi biskut oat mudah ini. Biskut yang satu ini memang menjadi salah satu biskut kegemaran khalayak ramai masyarakat Malaysia. Bagi anda yang sudah tak sabar dan mulai tertanya – tanya bagaimana resepi biskut oats mudah dan rangup ini, Tak perlu bimbang kerana kami sudah membuat daftar resepi biskut oats dibawah ini. Jangan buang masa lagi sila rujuk resepi biskut oats mudah dan resepi biskut oats rangup dibawah

Resepi Biskut Oats Sukatan Cawan

Bahan – Bahan Yang Digunakan :

  1. 2 cawan tepung gandum (kami guna 1 cawan sahaja)
  2. 2 cawan oat (kami guna 3 cawan).
  3. 3/4 cawan gula kastor ( kami ikut sukatan ni, tapi rasanya agak manis. Kalau nak buat lagi next time mungkin guna 1/2 cawan saja. Kami tak suka guna banyak gula sebab dah manis.
  4. Minyak jagung secukupnya
  5. 1/2 sudu teh baking powder

Cara Membuat Biskut Oats Sukatan Cawan :

  • Masukkan kesemua bahan kecuali minyak jagung ke dalam mangkuk
  • Lepas tu baru tuangkan minyak jagung sedikit-sedikit. Gaul bahan sehingga menjadi doh.
  • Buat bulat kecil-kecil (saiz ikut suka) dan leperkan. Susun di dalam dulang pembakar. Boleh juga kalau nak letak hiasan coklat chip atau badam.
  • Bakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
  • Sedia untuk dihidangkan.

Baca Juga : Resepi Biskut Chipsmore Sukatan Cawan

Bagaimana mudah bukan resepi biskut oats rangup ini ? Pasti anda semua sudah paham betul dengan resepi biskut oat sukatan cawan diatas. Jangan lupa share pada kawan – kawan anda semua apabila anda sudah bisa buat biskut oats ini. Happy Cooking !

Tags: