Resepi Cheesekut Oreo Paling Simple Sedap !

Resepi Cheesekut – Assalamuallaikum ukhti pada kali ini admin kembali akan membagikan maklumat tentang resepi cheesekut oreo yang paling mudah dan paling lazat, kek ini biasanya dimakan ketika itu suasana santai dan apabila waktu petang yang biasanya memerlukan Snek atau anda akan melalui diet yang ketat, anda boleh mengambil Makanan ini. Makanan ini adalah makanan yang diperolehi dari bahan-bahan asas dari keju yang mempunyai kandungan nutrien yang tinggi dan juga mengandungi kalsium yang baik untuk tulang-tulang kita.

Resepi Cheesekut Oreo Paling Mudah
Resepi Cheesekut Oreo Paling Mudah
Lebih-lebih lagi makanan ini di dominasi dengan gandum, roti tidak mempunyai kandungan karbohidratnya yang tinggi dan juga sangat baik untuk tubuh, maka admin akan maklumat memabagikan mengenai cheesekut oreo resepi yang sangat lazat dan legit, terutamanya jika anda mempunyai buah hati sememangnya cinta kanak-kanak sekali dengan makanan dengan ini berasaskan keju, apatah lagi dengan oreo dalam kek mempunyai susu coklat yang rasa masakan yang lazat. Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat oreo cheesekut paling mudah dan paling lazat. Di bawah ini admin berkongsi maklumat mengenai bahan-bahan untuk digunakan terlebih dahulu sebelum maklumat berikut.

Bahan Yang di Gunakan Untuk Membuat Cheesekut Oreo

 • Susu kotak kecil 250 mL (guna brand HL)
 • ¾ tin susu pekat yang saiz kecil (@secukup rasa-manis)
 • Cream cheese 250 gram ( guna brand Tatura)
 • Nestum
 • Biskut cream cracker (guna brand Luxury Original- biru)

Diatas merupakan maklumat mengenai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat oreo cheesekut mudah, bahan-bahan yang disenaraikan di atas dengan mudah boleh anda bertemu di beberapa pasar raya dan kedai-kedai ada pasar mini paling hampir dengan rumah anda, di bawah ini admin akan berkongsi menegenai maklumat cara-cara membuat oreo chessekut paling mudah.

Cara Membuat Cheesekut Oreo Paling Mudah 

 1. Langkah pertama yang anda perlu masukkan keju krim pekat seperti pandangan pertama, dan lain-lain bahan susu dan susu juga nombor Peti adalah kira-kira 2 sudu sahaja, Lagipun anda hidup mengaduknya yang dimasukkan dan pastikan apa yang adalah baik dengan anda, selepas itu pada doh ke dalam ais krim jika anda mahu untuk mendapatkan kesan yang maksima, anda boleh menggunakan pengadun untuk menjadikannya lebih cepat dalam proses.
 2. Selepas itu anda boleh memberikan satu alat yang akan digunakan, sediakan terelbih bekas rujukan dahulu, jika anda mempunyai bekas yang dalam bentuk segi empat tepat anda boleh menggunakannya untuk kemudian lebih mudah dalam bentuk jadi orang.
 3. Selepas itu anda boleh memasukkan dalam biskut ke dalam susu yang telah pun disediakan, selepas itu anda boleh menyusun ke dalam satu bekas, admin suka cadangan jika kemudian masih terdapat lubang-lubang kecil anda boleh tutup dengan adunan sehingga penuh untuk kapasiti dan tidak Terdapat lubang-lubang sekali lagi.
 4. Seterusnya anda boleh berhubung dengan biskut keju krim yang dibentangkan di atas, dan boleh nestume bahan-bahan di atas lapisan keju krim, cukup anda sila tetapi para admin cadangkan 3 cantik sahaja.
 5. Sekarang untuk lapisan akhir lapisan yang kebanyakan tempahan, anda boleh meletakkan keju krim dengan ketebalan cukup dan tidak terlalu tebal. Baik jika anda memilikinya, anda boleh menyimpannya di dalam peti sejuk.
 6. Makanan sedia untuk keluarga tercinta anda.

Baca Juga : Resepi Kek Batik Sukatan Cawan Sedap !

Demikian maklumat tentang bagaimana untuk membuat cheesekut oreo paling lazat, berapa sangat mudah adalah tidak cara untuk membuat anda boleh belajar pada masa lapang, jika anda serius anda mendapatkannya dengan mudah dan keputusan akan pasti memuaskan hati. Terima kasih mungkin berguna.

Pencarian resepi terkini:

 • cara buat cheesekut oreo

Tags: