Resepi Cream Cheese Frosting Paling Mudah !!

Resepi Cream Cheese –¬†Assalamualaikum buat masa ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai admin resipi sangat menunggu nih iaitu resepi membuat roti, ia merupakan waktu yang sangat lama admin tidak berkongsi maklumat mengenai resepi roti, pada admin Engadget sentiasa menyediakan maklumat mengenai makanan makanan-yang secara amnya adalah makanan yang sangat tipikal dari kawasan-kawasan yang berbeza. Saya benar-benar suka sebagai admin jadi gembira sekali roti, buat masa ini pihak admin akan memberikan anda maklumat tentang resepi membuat krim keju adalah paling mudah dan paling lazat.

Resepi Cream Cheese Frosting Paling Mudah
Resepi Cream Cheese Frosting Paling Mudah
Cream cheese atau keju krim adalah makanan yang sangat lazat jika berkhidmat dan diproses sebagai pelengkap kepada membuat roti, krim keju biasanya dicipta daripada lemak daging dan Campurkan beberapa peratus daripada susu, tetapi beberapa jenis-jenis keju lain-lain adalah juga sangat berbeza, keju jenis ini adalah sangat lembut dan sangat lembut supaya ia dipilih oleh beberapa kedai roti untuk membuat roti roti, biasanya diperbuat daripada keju krim telah lembut dan teksture berwarna-warni seperti Kek Rainbow yang biasanya di sana beliau pemadat keju krim atau terdapat juga kandungan blackforest itu.
Cream keju biasanya dibungkus menggunakan bekas yang kecil dan juga ada satu lagi bekas yang berasingan, keju krim biasanya didapati dalam beberapa Roti roti yang berbentuk yang sudah wujud dan ada yang masih tulen dalam bentu keju cair. Krim keju tidak dimakan hanya nampaknya juga digunakan krim keju sebagai jenama roti dan juga boleh mengisi kek. Tetapi keju yang juga mempunyai protein dan kandungan nutrien yang tinggi boleh membantu seseorang untuk tumbuh tinggi dan mengekalkan kesihatan dalam tubuh manusia. Krim keju di percaya mengandungi pelbagai vitamin adalah sama seperti vitamin A, vitamin B dan kalsium di dalam keju tenusu dan lain-lain. Di bawah ini admin akan memberi maklumat mengenai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat keju krim yang lazat dan paling mudah.

Bahan-bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Cream Cheese.

 • 2 sudu Besar Serbuk Koko (Membukit)
 • 2 Cawan Susu Cair
 • 1 Sudu Serbuk Vanilla
 • 2 Cawan Gula Kastor
 • 4 Sudu Besar Cuka
 • 2 Biji Telur
 • 2 Cawan Minyak Jagung
 • 31/2 Cawan Tepung Naik Sendiri
 • 1 Sudu Teh Baking Powder.

Cara Membuat Cream Cheese

 1. Langkah-langkah utama, iaitu membersihkan alat-alat untuk membuat roti seperti hidangan penaik dan pelbagai peralatan lain, jelas sehingga bersih dan tidak ketinggalan di Bersihkan supaya roti yang juga adalah selamat jika diperbuat daripada beberapa kuman berbahaya.
 2. Seterusnya anda hidup mencampurkan dua cawan susu dan input ke dalam bekas mangkuk yang agak besar, menggabungkan cuka, air 3sendok 3 sudu, campuran yang baik sehingga ia sekata bercampur dan kemas. Hentikan jika susu pekat adalah sudah berwarna, buttermilk doh sehingga ia menjadi titik.
 3. Ketiga langkah input telur dan minyak yang dibuat daripada jagung, menggabungkan ke dalam bekas lain dan tidak terkeliru dengan bekas yang lain. Kacau menggunakan mesin pengisar yang telah dibersihkan sehingga, dan jangan lupa untuk meletakkan serbuk vanila dan serbuk coklat, kacau sehingga semua baik yang bercampur-campur.
 4. Menggabungkan beberapa tepung, buttermilk yang telah dibuat lebih awal. Adunan soda juga masukkan api dan beberapa sudu cuka, kacau sehingga ia dikeluarkan ke dalam buih itu.
 5. Menggabungkan beberapa buih yang buat dari adonann, masukkan ke dalam satu bekas bersama-sama dengan campuran adunan roti yang baik menggunakan sudu untuk makan sahaja.
 6. Langkah seterusnya input, Sila letakkan doh ke dalam lembaran penaik yang yang telah dibasuh terlebih dahulu supaya tiada bahan atau lain-lain kotoran yang dibuat kesan.
 7. Lembaran penaik sebelum digunakan gris yang menggunakan mentega untuk menghalangnya daripada melekat. Selepas semua adunan ke dalam kuali penaik, Nering ke dalam ketuhar dengan suhu antara 100 ke 180 c sahaja, dengan jangka masa kira-kira 50-60 minit.
 8. Selepas 60 minit cek jika ia dimasak terlebih dan chill lif untuk kemudian mudah dihias. Keju krim roti sedia berkhidmat.

Baca Juga : Resepi Laksa Kedah Utara Paling Mudah !

Bagaimana maklumat mengenai resepi cream cheese yang paling enak dan lazat, Resipi mudah pihak dirinya.

Terima Kasih !

Tags: