Resepi Cupcake Coklat Paling Sedap !!

Resepi Cupcake Coklat – Pada kesempatan ini, admin akan memperuntukkan preskripsi maklumat mungkin sangat anda tunggu tunggu untuk ibu, pada masa ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai resipi chocolate cupcake paling lazat dan juga yang paling, emang kek sangat sedap untuk kami makan.

Resepi Cupcake Coklat Sedap
Resepi Cupcake Coklat Sedap
Terutamanya jika terdapat acara-acara khas seperti hari raya atau hari kelahiran kami, memang kek menjadi wajib jika kita ingin meraikan suatu pesta, seperti idul fitri atau hari raya hari lebih, baik maka ia jika anda mahu untuk membuat cupcake coklat, anda boleh melihatnya di bawah ini, maklumat berikut mengenai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat cupcake coklat.

Bahan-bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Cupcake Coklat

 1. 1 1/2 cawan tepung serba guna
 2. 1 sudu makan cuka putih
 3. 1 cawan gula pasir
 4. 1/2 sudu teh garam
 5. 1 sudu kecil baking soda
 6. 2 sudu teh ekstrak vanilla
 7. 1 cawan kopi yang dibancuh atau 1 1/2 serbuk teh ekspreso dicampur dengan 1 cawan air suam
 8. 6 sudu makan minyak zaitun
 9. 1/4 cawan serbuk koko tanpa gula

Bahan Yang Digunakan Untuk Aising Coklat 

 1. 1 sudu besar ekstrak vanila
 2. 4 sudu besar mentega
 3. 1/3 cawan serbuk koko tanpa gula
 4. 1 1/2 cawan gula serbuk
 5. 3 sudu besar susu

Admin di atas telah pun dibentangkan maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek coklat, untuk bahan-bahan yang disenaraikan di atas, anda boleh mendapatkan mereka keluar di kedai bakery yang menyediakan berbagai-bagai tujuan untuk membuat roti, atau anda boleh mencarinya Pasar raya, kerana memang bahan-bahan bahan-bahan yang kami gunakan adalah amat mudah untuk mencari.

Perigi di bawah ini admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat satu cupcake coklat kek resepi paling mudah dan paling lazat, di sini, maklumat.

Langkah – Langkah Membuat Resepi Cupcake Coklat Simple !!

 1. Untuk langkah-langkah utama mesti anda lakukan bahawa anda perlu memanaskan dalam ketuhar yang pertama dengan haba dicapai hanya kira-kira 180 darjah, sementara menunggu haba anda boleh menyediakan muffin pan dan juga alat upholsteri untuk cupcake.
 2. Langkah kedua iaitu anda boleh menggabungkan dan Campurkan bahan-bahan yang baik seperti gula dan juga serbuk penaik serta sedikit tepung lain seperti serbuk koko dan garam, campuran untuk menggabungkan dengan betul dan juga jika anda mempunyai campuran anda boleh memasukkan perasa Vanilla dan juga minyak zaitun supaya yang kemudian boleh menjadi lebih lazat doh semasa berada di bentuk, tempat cuka semasa kopi kedua bahan iaitu tepung.
 3. Sekiranya doh telah menjadi satu anda memasukkan bahan-bahan tinggal basah jika anda telah memasukkan bahan-bahan bahan-bahan yang akan basah untuk bahan-bahan kering, kacau sehingga anda tinggal averages sehingga benar-benar bercampur-campur.
 4. Juga apabila adunan sudah bercampur dengan adunan anda hanya bergerak ke dalam bekas atau cetakan cupcake, dengan kadar sehingga 2-3 cetakan, selepas itu anda boleh memasukkan adunan kek cawan yang sudah dimasukkan ke dalam acuan, memasukkannya ke dalam ketuhar Sediakan dengan suhu sudah admin berkongsi maklumat beliau di atas.
 5. Selepas itu anda boleh menunggu sehingga masa kira-kira 30 minit. Jika anda mempunyai sehingga 30 minit anda tinggal disediakan dalam bekas atau pinggan cantik untuk keganasan itu.
 6. Sedia untuk dihidangkan sejuk atau Panas, lebih baik sejuk jadi yang kemudian boleh terus boleh dimakan.

Baca Juga : Resepi Mee Jawa Paling Mudah Sedap !!

Admin di atas telah pun dibentangkan dengan maklumat yang lengkap tentang cara-cara membuat resepi cupcake coklat mudah dan pastinya lebih enak dan sihat. Apa-apa maklumat mengenai keganasan tempahan, admin resipi boleh berkhidmat, terima kasih Semoga berguna!!

Tags: