Resepi Daging Masak Halia Sedap !!

Resepi Daging Masak Halia –¬†Pada kesempatan ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai tempahan makanan resipi yang datang dari malaysia dan juga amat popular di asia, pada masa ini admin akan berkongsi resepi makanan yang dibuat dari daging yang diproses, daging yang kita ambil sebagai admin yang akan berkongsi makanan lembu, jika anda benar-benar suka daging ayam anda juga menggunakan daging ayam.

Resepi Daging Masak Halia Paling Sedap
Resepi Daging Masak Halia Paling Sedap
Daging adalah makanan yang sangat lazat jika diproses menjadi pelbagai jenis hidangan daging, dan makanan diproses serta pelbagai hidangan lazat daging lembu mempunyai kandungan cemerlang yang membuat badan, jika anda mahu untuk memasak masakan daging, anda boleh memilih daging berkualiti, anda perlu berhati-hati memilih daging untuk makanan anda, kerana pada masa ini ramai orang-orang yang secara fraud dan sering mengikat daging, bahkan ada juga menggunakan daging yang sudah mengandungi bakteria yang kekal yang mereka menjual, admin mempunyai apa-apa nasihat anda jika ingin membeli daging berkualiti anda membeli daging dia di IE yang segar di pasaraya yang menyediakan daging segar. Kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi daging masak halia yang lazat, bahan-bahan berikut akan digunakan untuk membuat daging masak halia.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Daging Masak Halia :

 • 1 sudu besar tepung jagung
 • 1 tangkai cili merah (dihiris nipis)
 • 1 tangkai cili hijau (dihiris nipis)
 • 2 sudu besar sos tiram
 • 2 ulas bawang putih (dicincang)
 • 1 biji bawang besar (dicincang)
 • 1 inci hali (dihiris nipis)
 • 2 sudu besar sos lada hitam
 • 1 cawan air
 • 300 gram daging (dihiris nipis)
 • 1 cubit garam

Cara Membuat Daging Masak Halia :

 1. Langkah pertama itu adalah anda perlu membersihkan bahan-bahan yang boleh jelas dengan lebih awal, ayam akan dimasak sehingga dibersihkan dan dibuang isi perut beliau digunakan untuk jadi sihat dan bersih.
 2. Jika ia bersih anda hanya boleh Panaskan minyak terlebih dahulu, Biar haba minyak, jika ianya panas anda boleh hanya masukkan bawang, dan juga masukkan bawang putih dan halia juga. Tetapi anda perlu memotong sebuah pendahuluan yang kecil bahan-bahan yang akan matang dengan cepat sauteed dalam perintah.
 3. Sementara menunggu di ripened, sauteed bahan-bahan yang anda sediakan daging dan memilih bahagian-bahagian badan yang akan goreng, yang mana jika sudah dimasak daging anda memasukkan sehingga anda ingin untuk mengambil bahagian di mana paha atau iga nya. Selepas itu, masak hingga ayam berubah warna, jika ia berubah warna bermakna sudah masak.
 4. Selepas itu anda boleh memasukkan tepung dan air yang telah disediakan, menggunakan input ke dalam daging, air mentah yang sauteed atau goreng. Campurkan juga menggunakan api kecil jadi tidak untuk overcook.
 5. Selepas yang agak sebati anda input beberapa rasa penambah seperti garam dan gula, jangan lupa sos input lada hitam dan sos tiram, Campurkan hanya sedikit tidak terlalu banyak, jika anda suka pedas, anda boleh menambah kepadanya. Selepas itu anda juga memasukkan bahan-bahan perisa seperti pedas cili merah dan cili hijau yang lain.
 6. Jika sudah matang dan sebati, anda boleh memadam kebakaran sejuk pertama selepas anda boleh menghidangkan daging untuk masak halia untuk keluarga tercinta.

Baca Juga : Resepi Inti Karipap Kentang Paling Sedap !!

Demikian informasi mengenai resep daging masak halia paling sedap dan paling mudah, jika anda ingin melihat berbagai resep makanan dunia dan makanan khas malaysia anda bisa melihat nya diwebsite kami,

Terima Kasih !!

Tags: