Resepi Dorayaki Paling Mudah !!

Resepi Dorayaki – Assalamuallaikum semua, mungkin anda sentiasa diberi kesihatan dan kemewahan kepada keluarga anda, di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai tempahan makanan resipi, resipi makanan, kali ini admin akan berkongsi iaitu makanan resipi roti Dorayaki, jika anda seorang peminat filem-filem animasi, pasti anda tahu tentang roti dorayaki, roti meruapakan roti dorayaki disukai oleh kedai filem kartun Jepun yang.

Resepi Dorayaki Paling Simple
Resepi Dorayaki Paling Simple
Doraemon adalah terkenal sebagai robot ferret datang dari abad ke-22, doraemon dilahirkan untuk mengiringi nobita yang sememangnya sangat kasian, nobita sering diseksa dan dijahili oleh rakan-rakan sekelas beliau iaitu suneo dan giant, Selain itu whiny kanak-kanak nobita nobita yang juga tidak pandai dari segi pendidikan supaya nobita sering meminta bantuan dari doraemon untuk menyelesaikan tugas-tugas sekolah, kini sebagai robot doraemon bertukar untuk benar-benar suka makan dorayaki kuih, biasanya di dalam filem kartun doraemon benar-benar seperti makan kek Dorayaki dengan teh manis. Juga bagi mereka yang sedang mencari maklumat tentang bagaimana untuk membuat kek dorayaki, di bawah admin akan memberi maklumat tentang bagaimana untuk membuat dorayaki kek paling mudah dan paling lazat. Di bawah ini admin sudah telah dibentangkan maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek dorayaki.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Dorayaki Paling Mudah 

 • 2 sudu minyak masak
 • 2 cawan tepung gandum + 1 sudu kecil baking powder
 • 1/4 cawan gula
 • setengah cawan air
 • 2 sudu susu pekat manis
 • 3 biji telur
 • inti (saya guna peanut butter & coklat)
 • esen vanila

Cara-cara membuat Resepi Dorayaki

 1. Bagi langkah-langkah utama yang perlu anda mencuci bersih semua peralatan untuk membuat doh bagel bersih dengan air bersih. Untuk menjadi lebih sihat dan lebih bersih.
 2. Seterusnya jika segala-galanya bersih anda boleh hanya Campurkan semua bahan-bahan yang telah disediakan, menggabungkan bahan-bahan yang sedikit seperti telur dan gula, Campurkan dan kacau dengan cepat, jika anda mahu untuk mendapatkan keputusan yang baik anda boleh menggunakan alat untuk mencampurkan yang secara automatik iaitu gunakan pengadun untuk menjadi cepat.
 3. Setelah adunan telur dan gula yang sudah bercampur dengan min anda boleh menambah susu dan minyak, kemudian anda boleh teruskan proses mixernya lagi, perlahan-lahan dan kemudian simpan doh untuk mencairkan dan tidak mendapat terlalu sesak.
 4. Selepas itu anda memasukkan makanan Khas rasa makanan yang setimpal iaitu memberikan perasa makanan rasa vanilla, tetapi jika anda suka rasa coklat, anda boleh menggunakan perasa coklat.
 5. Sebaik sahaja anda memasukkan tempat hidup anda vanilla rasanya juga tepung dan juga pada masa yang sama dengan air supaya doh tidak ditegakkan. Sementara menunggu untuk adonanan anda boleh menyediakan alat-alat lain dan bahan-bahan lain.
 6. Selepas itu anda boleh memanaskan kuali dan sudu bentuk doh juga dengan bentuk sfera seperti UFO, jika semua bahan-bahan yang sudah sempurna dibentuk anda hidup memasak dengan ketuhar jadi tender.
 7. Masukan adunan ke dalam ketuhar, dipanggang dalam ketuhar cukup ringkas tidak overcook agak kira-kira 10 minit.
 8. Jika ia telah dimasak sehingga anda boleh sejukan dan Hidangkan untuk anak anda terutama jika anak anda adalah cinta dengan doraemon watak.

Baca Juga : Resepi Pajeri Nenas Terengganu Paling Sedap !!

Demikian maklumat mengenai dorayaki paling sederhana dalam roti resipi dan paling mudah, betapa mudahnya dan bukannya membuat roti dorayaki, jika anda tekun belajar resipi ini anda boleh membuat roti dorayaki dengan sempurna.

Terima Kasih Semoga Bermanfaat !!

Tags: