Resepi Egg Tart Mudah Sedap !

Resepi Egg Tart – Pada kesempatan ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai admin akan memberikan resepi mengikut pengalaman admin sendiri semasa memasak, pada kesempatan ini admin akan berkongsi cara-cara membuat Tat telur pastri, Tat telur pastri adalah sangat popular di dunia , bukan sahaja terkenal di malaysia, ternyata bahawa Tat telur adalah sangat popular di dunia, Tat telur itu sendiri telah disampaikan pada masa waktu petang yang santai diiringi dengan teh manis dan lain-lain makanan yang membantu untuk memanaskan badan anda.

Resepi Egg Tart Paling Sedap
Resepi Egg Tart Paling Sedap

Egg tart pada masa itu adalah Majlis-Majlis khas yang biasa seperti majlis perkahwinan atau acara hanya apabila peristiwa tersendiri, Tat telur di Antikuiti adalah makanan yang tipikal Portugis, Portugis memang sangat popular dengan beberapa makanan adalah tipikal Portugis seperti a Tat, rei Sundang kek dan pelbagai hidangan lain.

Egg tart merupakan kek yang memang sangat banyak apabila kandungan omega, jadi Tat telur adalah sangat berguna untuk badan dan juga untuk kesihatan badan kita, telur tart makanan bukan sahaja mendapat liputan yang sangat manis tetapi sebaliknya berkhidmat asal Portugis yang tipikal sangat kaya pemakanan, kerana ia mempunyai kandungan protein telur. Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai kek preskripsi yang diproses yang tart telur resepi, admin di bawah berkongsi bahan-bahan yang digunakan untuk membuat Tat telur lebih awal.

Bahan-bahan Egg Tart Paling Mudah 

Bahan Kastard

 • 1 sudu teh tepung kastard
 • 1/4 sudu teh garam
 • 250ml susu cair / sejat
 • sedikit pewarna kuning telur
 • 2 biji telur
 • 60gm gula kaster

Bahan Kulit Tart

 • 1 biji kuning telur
 • 120gm mentega
 • 40gm gula kaster
 • 250gm tepung superfine / rose

Cara Membuat Egg Tart

Cara Membuat Kulit Tart

 1. Langkah-langkah utama yang perlu kita lakukan, iaitu bentuk mentega dan gula tetapi juga berhati-hati Jangan biarkan doh rosak, gunakan sudu kayu untuk membentuk adunan yang.
 2. Selepas doh serta membentuk dan rapih, apabila anda memasukkan telur itu telah pun disediakan dan gaulkan sehingga diagihkan sama rata.
 3. Seterusnya anda masukkan tepung yang disediakan lebih awal dan gaulkan sehingga adunan menjadi lembut, kacau perlahan-lahan sehingga doh menjadi lembut,
 4. Setelah doh lembut, membentuk adonan tersebut menjadi sebuah bentuk tart kecil yang menawan , bentuk dengan sendok garpu agar mudah saat membentuk.
 5. Selepas sedang dibentuk dengan betul dan rapi, masukkan ke dalam oven panggang sehingga beberapa minit jadi sebagai tidak terlalu hangus doh input dengan masa 9-10 minit dengan suhu itu.

Cara Membuat Kastard : 

 1. Langkah pertama itu adalah kita jalannya kastard kulit iaitu terlebih, menggabungkan beberapa kastard bahan-bahan yang disediakan terlebih dahulu, borang dengan sekata dan tidak terlalu luas.
 2. Selepas itu masukan ke dalam bekas yang telah disediakan, bahan-bahan masak sehingga air muncul dan menunjukkan bahawa bahan-bahan yang telah dimasak sudah matang, dan jangan lupa untuk sentiasa kacau adunan tidak ditegakkan.
 3. Selepas semua dia mengalir ke dalam kontena lecil dimasak dan masukkan ke dalam kulit ulakan telah dibuat di atas.
 4. Selepas menampal Tat kulit yang anda tinggal letakkan doh ke dalam ketuhar selama beberapa minit hanya kira-kira 30 minit jauhnya dengan suhu kira-kira 140C.
 5. Egg tart sudah sedia dihidangkan untuk keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Gulai Ikan Tongkol Kelantan !

Demikian maklumat tentang cara untuk membuat tart telur yang lazat, dan tart paling mudah Baca juga beberapa artikel berkaitan memasak dan persediaan yang dibuat dari bahan-bahan yang sangat lazat dan kualitinya lain di laman web kami.

Tags: