Resepi Fettucini Carbonara Paling Mudah Sedap

Resipi Fettucini Carbonara – Assalamuallaikum semua, semoga anda sihat sentiasa dan kawan-kawan kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi fettucini carbonara, tetapi sebelum kita menyerahkan maklumat tentang resipi kami akan berkongsi sedikit maklumat tentang Fettucini carbonara.

Resepi Fettucini Carbonara Mudah Sedap
Resepi Fettucini Carbonara Mudah Sedap

Bagi anda yang masih meletakkan pada fettucini carbonara, kali ini admin akan berkongsi maklumat tersebut, carbonara merupakan sejenis makanan yang biasa di kawasan Eropah, carbonara adalah hampir sama makanan seperti mi. Walau bagaimanapun mi Itali kelihatan benar-benar berbeza dengan mi ditemui di negara-negara lain di dunia, dikenali di Itali dengan nama spageti, dengan nama-nama saham atau jenis spageti terbahagi kepada beberapa jenis masakan dan nama seperti fettucini carbonara, dan satu lagi sebagai beliau biasanya spageti di rantau itu asal dengan menentukan dari mana.

Carbonara di Antikuiti adalah makanan tipikal Itali yang ditemui oleh carbonai, seorang pekerja tidak sengaja dibuat beberapa campuran bahan-bahan mentega dan beberapa pasta carbonara, mengakibatkan makanan. Dari beberapa spageti, spageti carbonara fettucini adalah yang terbaik daripada beberapa jenis spageti yang di Itali. Dan ternyata spageti yang mempunyai bahan asas yang diperbuat daripada pasta, tetapi terdapat bahan-bahan lain yang membuat spageti carbonara ia menjadi lebih lazat telur dan mencampurkannya dengan lada hitam. Lada hitam juga diperkayakan boleh melegakan selesema dan batuk. di bawah ini admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat spageti carbonara, tetapi sebelum menuju cara beliau membuat admin akan berkongsi maklumat mengenai bahan-bahan utama untuk membuat fettucini carbonara

Bahan Utama Fettucini Carbonara :

 • Daging, sosej, sotong, ayam (perencah tambahan, Azwar letak sosej dan daging sahaja)
 • Bawang merah dan bawang putih (dipotong dadu)
 • Garam
 • Minyak zaitun
 • 1 paket spaghetti untuk direbus sampai empuk
 • Lada hitam
 • 1 tin prego pasta sauce carbonara mushroom
 • 1 kotak susu dutch lady

Diatas merupakan informasi mengenai bahan-bahan utama yang digunakan untuk membuat satu porsi spaghetti carbonara, dibawah ini admin akan membagikan informasi mengenai cara membuat spaghetti carbonara.

Cara Membuat :

 1. Untuk langkah yang paling utama yaitu hangatkan minyak zaitun, lepas tu tumislah bawang putih. Jika dah sudah garing masukkan pula daging. Lalu gaulkan hingga daging hancur.
 2. Langkah yang kedua yaitu jika doh sudah hancur, maka masukkan  “prego pasta sauce carbonara mushroom”. taruhlah lada hitam sedikit, bila bau dah mula naik boleh anda curahkan air susu kotak dutch lady. sedang sahaja, lepas tu gaulkan seketika.
 3. Selanjutnya campurkan lah  segala perencah yang menurut anda punya rasa yang sangat nak letak. Contohnya, ayam, daging, sosej. Selepas itu tunggu sampai ia matang.
 4. langkah yang keempat sambil membuat sos Spaghetti Carbonara, bolehlah bikin spaghettinya pula. Lepas tu hangatkan air dalam periuk hingga matang, letak agak-agak garam. Jika ia betul-betul matang dan panas barulah rendamkan spaghetti ke dalam periuk  lalu masukan dan tambahkan sikit sahaja minyak zaitun. selanjutnya biarkan ia mereneh supaya spaghetti masak.
 5. Langkah yang paling akhir sedia di hidangkan untuk keluarga anda.
Betapa mudah tidak membuat spagheti fettucini carbonara, Mudah-mudahan anda boleh membuat Laman Web ini sebagai cadangan untuk belajar memasak.
Terima Kasih !!

Tags: