Resepi Garlic Bread Lezatt !

Resepi Garlic Bread – Pada kesempatan ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai makanan roti yang sangat popular di kalangan sesetengah negara di dunia, pada masa ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi roti, resepi roti kali ini admin akan membincangkan bawang putih IE roti. Ini Roti roti yang diperbuat daripada roti segar dan dicampur dengan sedikit bawang yang dihiris, seperti yang dilihat dari namanya sahaja tidak kelihatan.

Resepi Garlic Bread Sangat Lezat
Resepi Garlic Bread Sangat Lezat

Roti adalah sangat berguna untuk badan kita tenaga bagi kita, ia bukan hanya nasi sahaja akan sumber karbohidrat dan tenaga kita bertukar roti juga boleh menjadi sumber kekuatan kita. Roti yang biasanya dihidangkan pada waktu pagi awal apabila ia akan menuju ke sekolah. Bagi mereka yang biasanya sangat mempunyai yang sangat sempit dan tidak mempunyai masa untuk makan makanan yang berat ketika waktu pagi. Breakfast penting untuk badan kita.

Manfaat Sarapan Pagi Untuk Tubuh

Mengontrol Berat Badan

Bagi anda yang jarang bersarapan kali ini admin akan memberi maklumat yang penting mengenai Sarapan Pagi beliau untuk badan kita, iaitu Sarapan Pagi boleh mengawal berat badan dan boleh menguruskan diet anda, kerana dengan mengisi perut kita di pagi hari boleh memastikan selera anda pada waktu siang.

Sebagai Sumber Energi Bagi Tubuh

Bagi anda yang tidak suka Sarapan Pagi kami akan berkongsi maklumat mengenai manfaat daripada Sarapan Pagi untuk badan supaya anda mempunyai kesedaran yang lebih terus rajin untuk sarapan pada waktu pagi. Kerana ia ternyata, menurut penilitian Sarapan Pagi menjadi sumber tenaga utama pada zaman dahulu, kerana dengan kehadiran makanan dalam perut perut awal pada waktu pagi kita akan bergerak sentiasa makanan hariannya pada waktu pagi dan jika badan tidak dipenuhi di pagi hari punca perut mencerna apa-apa dan inilah yang membuatkan asid perut naik dan menjadi maagh penyakit.

Anda boleh mengambil roti itu sebagai pengganti untuk makanan lain, roti roti bawang putih biasanya dihidangkan dengan minuman yang berkhasiat seperti jus oren atau jem susu dengan coklay lain, di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi atau cara membuat roti dengan bawang putih, di bawah ini admin sudah telah dibentangkan maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat bawang putih roti.

Bahan-bahan Yang Digunakan : 

  • parsley kering secukupnya
  • 2 sudu besar mentega
  • roti france
  • 2 ulas bawang putih

Cara Membuat Garlic Bread Simple :

  1. Langkah-langkah utama, iaitu bahan bahan-bahan yang bersih yang akan di dalam ketuhar atau masak lebih awal seperti bawang putih, cuci untuk membersihkan sehingga tidak ada tersisia kotoran walaupun.
  2. Selepas bawang kuliti itu lebih awal supaya bersih, selepas itu wraps bawang tersebut dengan bahan-bahan yang diperbuat daripada kerajang aluminium, kemudian tinggal dirinya ke dalam ketuhar, panggang dengan jarak kira-kira 13 minit
  3. Apabila ia dimasak, menggabungkan dengan mentega yang telah disediakan lebih awal di atas pertama, kemudian selepas penyertaan masak ke dalam adunan mentega.
  4. Seterusnya anda tinggal membuat mentega menjadi lembut supaya nanti dapat dibalutkan apabila dibalutkan ke roti itu akan menjadi mudah dan sekata.
  5. Jika mentega itu siap, sediakan roti itu hendaklah berpakaian dengan adunan mentega dan bawang putih yang sudah pun di dalam ketuhar, memotong roti dengan ketebalan yang nipis dan tidak terlalu tebal kerana rasa mentega tidak boleh dirasai. Jika ia adalah Berlumur dengan mentega sekata anda boleh masukkan ke dalam ketuhar semula dan panggang sehingga masak.

Baca Juga : Resepi Egg Tart Mudah Sedap !

Demikian informasi mengenai resep garlic bread, terima kasih kerana membaca artikel ini. Mudah-mudahan anda boleh belajar untuk memasak pelbagai jenis makanan dari laman web ini.

Tags: