Resepi Hati Ayam Sedap Mudah !!

Resepi Hati Ayam – Pada masa ini, admin akan berkongsi maklumat tentang resipi makanan tipikal Kepulauan yang terbaru, iaitu makanan yang diperbuat daripada diproses daripada daging ayam, ayam adalah sangat lazat jika disediakan dengan pelbagai makanan yang diproses, bukan hanya dengan menyedekahkan dagingnya sahaja Ia ternyata dalam daging berguna juga sangat bermanfaat, dari hati, hati dan pelbagai daripada ayam itu juga sangat sedap jika disediakan dengan betul.

Resepi Hati Ayam Paling Mudah
Resepi Hati Ayam Paling Mudah

Ayam mempunyai protein yang tinggi kandungan, jadi jika anda kerap mengambil makanan yang dibuat dari daging yang diproses anda akan menjadi lebih kuat, kerana daging ayam mempunyai kalori yang sangat tinggi kandungan, tetapi bagi orang-orang yang menderita daripada kencing manis atau kolestrol yang anda akan cadangkan untuk tidak makan terlalu banyak daging ayam, kerana ayam-ayam daging mempunyai kandunganblemak yang sangat tinggi supaya jika anda makan terlalu banyak ayam, kolesterol anda akan naik dan tekanan darah anda akan menjadi tinggi, bagi anda yang mengalami penyakitbtersebut admin cadangkan terlalubsering tidak makan makanan yang disediakan menggunakan daging, daging lembu atau ayam itu daging.

Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi hati ayam yang paling lazat dan easiest agar. Di bawah ini admin berkongsi bahan-bahan yang digunakan untuk cipta resepi ayam alat.

Bahan Utama :

 • 1 biji bawang besar
 • 3 ulas bawang putih
 • 1/2 inci halia
 • Hati & pedal ayam
 • 2 sudu serbuk kari
 • Daun kari
 • 2 sudu cili kisar/cili boh
 • 1 sudu teh jintan manis
 • Garam & gula secukupnya
 • 3 ulas bawang merah

Cara Membuat Resepi Hati Ayam Paling Sedap 

 1. Langkah-langkah utama untuk mencipta resepi hati ayam yang digunakan untuk membersihkan semua bahan-bahan yang akan basuh Bersihkan walaupun tidak mendapat ketinggalan tahi. Untuk bahan-bahan utama seperti ayam alat Braised cadangkan admin lebih awal supaya nanti bakteria yang semua pada alat ayam akan mati dan ia akan menjadi bersih.
 2. Selepas semua Nya bersih dan kemas, kecil sedikit cebisan bahan yang akan dimasak lebih awal seperti bawang, bawang putih dan halia yang sudah dibersihkan terlebih dahulu. Jika anda ingin memotong dengan kebanyakan admin cadangkan anda menggunakan pisau yang tajam supaya ia boleh dipotong dengan cepat.
 3. Lagipun beliau dipotong kecil yang anda tinggal disediakan alat untuk menumbuk bahan-bahan akan masak lebih awal, letakkan debunga sesetengah telah pun diagihkan sebagai santa manis jintan putih, cili, juga sebagai bahan utama resipi itulah hati ayam dan bahan-bahan tambahan lain seperti pedal. Jangan lupa untuk merebusnya sebentar supaya daging tidak sukar.
 4. Lagipun, anda sudah bersedia untuk menyediakan api Nya dan kuali dan Panaskan minyak dengan lebih awal jika minyak sudah agak memanaskan bahan-bahan input sudah ada dalam di lecek, menggabungkan bahan-bahan perisa tambahan yang lain seperti daun kari, beliau alat ayam gorenglah sehingga ringan hitam ke merah-merahan jika ia dimasak mengambil Jangan lupa memberikan sedikit kicap supaya ia merasakan seeped ke dalam alat ayam, masukkan penambah rasa dan sedikit garam sahaja.
 5. Makanan sedia untuk keluarga anda. Hidangkan resepi ini bersama nasi dan minuman segar.

Baca Juga : Resepi Tepung Goreng Pisang Sedap Istimewa !!

Terima kasih sudah membaca artikel kami mengenai resep membuat hati ayam paling mudah dan paling lezat di malaysia.

Terima Kasih !!

Tags: