Resepi Hokkaido Cheese Tart Paling Mudah !

Resepi Hokkaido Cheese Tart – Selamat Pagi semua, hope anda sentiasa dilindungi oleh Allah SWT, kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi paling lengkap dan terkini, di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi Tat keju Hokkaidō ialah roti keju yang lazat dan menyelerakan, Hokkaidō merupakan roti yang datang dari negara buluh langsir atau sebuah negara yang sangat terkenal dari teknologi beliau iaitu Jepun.

Jepun sentiasa mempunyai menarik, tradisional, bukan sahaja tentang teknologi, Jepun mempunyai tipikal makanan-makanan yang wujud hanya di Jepun itu sendiri, seperti makanan Jepun yang sangat popular di bahagian-bahagian dunia seperti sushi, sushi adalah makanan khas yang berasal dari Jepun, jadi ia adalah kerugian anda jika anda tidak singgah ke kedai Restoran ini menyediakan menu sushi, sushi adalah masakan khas sangat dengan sushi Jepun, kerana ia berada dalam yang berhawa dingin, bahan-bahan asas ikan segar yang biasanya Gunakan ikan dari nelayan.

Resepi Hokkaido Chesese Tart Sedap
Resepi Hokkaido Chesese Tart Sedap

Majoriti pekerja di Jepun adalah pada asalnya sebagai nelayan, dengan pendapatan banyak ikan supaya mereka mendapat manfaat daripada ikan betul-betul kerana makanan diproses adalah pelbagai, bukan sahaja dalam menjual sahaja tetapi untuk dimakan. Masyarakat Jepun memang terkenal dengan kercerdasaan mereka, dengan kerja keras masyarakat Jepun berjaya mencipta negara ke dalam ke hadapan dan purata pendapatan mereka datang daripada pihak industri, mereka berjaya memajukan Jepun Terima kasih kepada mereka tabiat memakan ikan.

Ikan mempunyai faedah-faedah yang tinggi untuk tubuh, terutama ikan segar yang baru dipancing oleh pemancing boleh diminum terus. Dan terdapat juga tabiat Jepun makan ikan goreng tanpa terlebih dahulu atau dalam kes mentah. Mereka percaya dengan makan ikan mentah boleh meningkatkan keberkesanan ikan itu sendiri, tetapi mesti hanya sesetengah ikan yang boleh dimakan mentah. Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai bahan-bahan untuk membuat resepi Hokkaidō.

Bahan-bahan Untuk Tart:

 • 60g gula halus
 • 1bh telur
 • 220g tepung (Cake flour/Serbaguna)
 • 100g mentega

Bahan Isian Krim Keju:

 • 70g gula
 • 1tsp vanila ekstrak/essence
 • 225g keju krim suhu ruang
 • 1bh kuning telur
 • 125g keju mascarpone suhu ruang
 • 1tsp perasan jeruk lemon
 • 100g krim kental

Cara membuat :

 1. Campurkan dan kacau mentega dengan gula serbuk sehingga ia melembutkan dan kemudian menggabungkan telur dan kacau hingga sebati. Tambah tepung secara perlahan-lahan dan kacau sekali-sekala sehingga adunan bertukar menjadi Granules bersama. Masukkan tepung selebihnya dan kemudian knead dengan tangan sehingga adunan campuran. Kedai Balut plastik dan sejuk dalam peti sejuk selama 30 minit.
 2. Selepas 30 minit, menyediakan acuan pai yang telah seared dalam mentega dan tepung. Keluarkan doh Pai, gunakan rolling pin untuk Canai doh tersebut dan kemudian dibahagikan kepada 30 g setiap baking pan. Letakkan doh dalam acuan Pai, prick-prick dengan salah satu cabang dan kemudian berehat di dalam peti sejuk selama 30 minit.
 3. Panaskan ketuhar suhu 180 ° C (375 ° F). Kulit pai Bakar selama lapan minit sehingga separuh-masak. Keluarkan daripada ketuhar dan biarkan untuk sejuk.
 4. Campurkan krim keju dan keju mascarpone sehingga sekata dengan spatula yang. Tambah krim pekat dan kacau lagi sehingga tekstur lembut. Tambah lebih banyak gula kemudian kacau sehingga tiada lagi zarah gula. Tambah jus lemon, kuning telur dan ekstrak vanila, kacau sekata. Berehat di dalam peti sejuk selama 10-15 minit.
 5. Keluarkan kulit dari acuan pai dan kemudian berus kulit pai dengan putih telur yang dipukul sudah. Bakar lagi pai kulit selama 5 minit di dalam ketuhar. Masukkan adunan ke dalam keju krim dalam beg kemudian mengisi semburan kulit pai yang telah panggang dengan krim. DAB permukaan krim dengan kuning telur yang sudah dipukul dan kemudian Bakar selama 10 minit. Berkhidmat di panas atau sejukkan jika anda mahu tekstur yang lebih berkrim.
 6. Sedia dihidangkan

Baca Juga : Resepi Jantung Pisang Mudah Paling Sedap

Betapa mudahnya adalah tidak cheese tart resipi menjadikan Hokkaidō, Mudah-mudahan dengan dia ada resipi ini anda boleh mengamalkan dari laman web ini.

Terima Kasih !!

Pencarian resepi terkini:

 • cara membuat hokka
 • hokkaido tart resepi
 • resepi hokkaido cheese tart
 • resepi hokkaido cheese tart sukatan cawan

Tags: