Resepi Hotdog Cheese Sedap dan Terkini

Resepi Hotdog Cheese – Assalamu’alaikum dan salam sejahtera untuk anda semua. Berjumpa kembali bersama kami kongsi resepi yang selalu berkongsi pelbagai macam jenis resepi – resepi terkini dan resepi mudah. Macam mana dengan puasa anda semua ? Ada yang dah tinggal ke puasa tu ? Alah – alah ruginya awak, bagi yang perempuan tu tak apalah memang dah special Limited Edition Allah khaskan untuk dia. Tapi buat laki – laki hat yang saja-saja tu. Jangalah begitu sampai bila semua dah besar mesti dah tahu kan. Okay, tanpa nak melengahkan masa korang yang memang rasa tak betah lagi mendengar omelan ku.

Resepi Hotdog Cheese
Resepi Hotdog Cheese

Mari kita tengok my new resepi ni.. Bagi ibu-ibu, kakak, Even abang, pak cik, mak cik semua.. Yang dah memang ketandusan idea sangat tak tau nak masak apa bulan-bulan puasa yang mulia ni. Mungkin boleh cuba Resepi Hot Dog Cheese. Bagi yang siapa first time dengar hat ni memang sedap dan simple gila nak buat dia kalau bahan tu memang dah sentiasa ada. Jadi anda yang merasa tak bisa buat resepi hotdog masak sos atau resepi hotdog cheese tak perlu bimbang lagi kerana kami telah menyediakan resepi hotdog cheese, resepi hotdog homemade, resepi hotdog roll, resepi hotdog masak merah, dan resepi hotdog masak kicap. Jangan buang – buang masa lagi sila rujuk resepi hotdog cheese sedap dan terkini dibawah ni.

Resepi Hotdog Cheese Terlazat dan Terkini

Bahan – Bahan Yang Digunakan :

  1. 4. Mayones
  2. * klau suka sos boleh la pakai, yg ni k.tom x pakai sbb anak xmau sos dia nk mayo je.
  3. 2. Ramly Frankfurter Lembu / Sosej
    * nk pakai ayam pun boleh ikut citarasa anda
  4. 3. Cheesedale
  5. 1. Roti Hotdog
    * tak kisah jenama apa yg ni k.tom pakai ‘Roti Sedap’ mmg sedap dan lembut je roti nye.

Cara – Cara Membuat Resepi Hotdog Cheese

  1. 1. Frankfurter di goreng terlebih dahulu.
  2. Amik roti belah tengah dan sapu kan mayones/thousand island/sos cili di dalam
    * kalau suka sos boleh sapu sekali time ni atau nk letak msa lepas masak pun boleh
  3. Sumbatkan frankfurter tadi di tengah tengah.
  4. Kerat kepingan cheese jadi beberapa bahagian. Anggaran besar ikut suka hati. Kalau suka cheese byk kerat 2 je la.
  5. Lapis kan kepingan cheese di atas frankfurter/sosej tadi.
  6. Panaskan air periuk Kukus smpai menggelegak dan susun roti2 tadi dlm periuk. Make sure air betul2 menggelegak dan periuk berwap. * kalau takut roti melekat di periuk boleh letak atas pinggan sbgai alas.
  7. Tutup tudung periuk dan kecik kan api. Kukus selama 2 minit paling maksima atau smpai cheese cair n roti panas n lembut.
  8. Hasil nya.. Roti Hotdog Steam Berkeju.
    * kalau suka boleh picit sos cili / tomato / blackpepper di atas dan terus ngap!

Baca Juga :Resepi Udang Telur Masin Sedap

Hidangan yg mudah, ringkas, cepat, lazat dan kenyang! Ni pun Kami olah sikit – sikit supaya kelihatan menarik dan sedap.. Ikutlah selera korang nak macam mana. Itu lah tadi sedikit penjelasan resepi hotdog cheese terlezat dan terkini. Bila anda nak buat resepi hotdog cheese ni ajak lah kawan – kawan terdekat anda atau sanak saudara anda, supaya mereke boleh membuat resepi hotdog cheese. Happy Cooking !

Tags: