Resepi Kek Cawan Coklat Simple !!

Resepi Kek Cawan Coklat –¬† Pada kesempatan ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai belakang preskripsi preskripsi, kek kek yang akan admin berkhidmat IE kek kek mangkuk, mangkuk coklat perang adalah kek yang sangat lazat untuk anda yang ingin mendapatkan resepi Nya di bawah admin akan berkongsi maklumat resipi cawan paling lazat kek coklat dan paling mudah.

Resepi Kek Cawan Coklat
Resepi Kek Cawan Coklat

Tetapi sebelum admin membincangkan bagaimana untuk membuat kek cawan coklat bersama beliau selesai langkah-langkah di bawah, admin akan berkongsi maklumat mengenai bahan-bahan bagi bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek cawan coklat, kek cawan coklat sememangnya jika dibuat hanya perlukan dengan bahan-bahan yang mudah sahaja. Maklumat berikut

Bahan Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Kek Cawan Coklat

Bahan A

 • 1 sudu teh emulco coklat
 • 180 gm susu cair
 • 200 gm gula kastor
 • 150 gm minyak masak
 • 220 gm susu krimer manis

Bahan B

 • 50 gm serbuk koko
 • 90 gm tepung gandum
 • 3 Biji telur
 • 1/2 sudu teh serbuk penaik
 • 1/2 sudu teh soda bikarbonat
Admin di atas sudah telah dibentangkan maklumat mengenai bahan-bahan bagi bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek cawan, malah untuk membuat kek cawan yang lazat yang tidak memerlukan banyak bahan-bahan dan juga ribet admin di atas, menyajikan bahan yang ringkas bahan-bahan untuk membuat kuih-muih Coklat ini.
Jika anda ingin mendapatkan bahan-bahan di atas admin sudah hadir, anda boleh mendapatkan dia di kedai bakeri atau kedai runcit berhampiran bahawa anda boleh menjadi tiada.  Baik jika anda ingin mendapatkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat coklat kek berikutan admin Piala akan berkongsi maklumat.

Langkah – Langkah Membuat Kek Cawan Coklat Kukus

 1. Langkah pertama itu adalah anda mesti mula-mula basuh semua bahan-bahan dan juga alat-alat yang akan digunakan untuk membuat kek cawan yang coklat, jika anda mahu untuk mendapatkan hasil yang anda perlu sediakan beberapa bahan-bahan yang sudah berkhidmat admin di atas.
 2. Untuk langkah kedua yang anda boleh lakukan Campurkan semua bahan bahan yang pertained ke dalam bahan A, seperti 150 gm minyak masak, selepas itu input 180 gm susu cair dan juga input 200 gm gula caster, serta input 220 gm susu krimer manis, dan bahan-bahan input tambahan lain seperti 1 sudu teh emulco coklat. Selepas segala-galanya diselesaikan anda boleh mencampurkan baik.
 3. Jika input sudah dimasukkan ke dalam bahan-bahan telur masukkan c yang telah diselesaikan dan sudah kacau dan kemudian kacau sehingga telur gebu.
 4. Ayak bahan pertained ke dalam b selepas itu masukkan adunan adunan ke dalam A, jika sudah kacau menggunakan mesin pengisar supaya lebih lancar dan cepat.
 5. Jika anda sudah telah musnah dan sekata anda boleh sejukan doh selama 20 minit.
 6. Sementara menunggu adonanan yang untuk 20 minit anda boleh tuangkan adunan ke dalam bekas kecil atau bekas boleh guna bekas diperbuat daripada aluminium, selepas itu anda boleh memasak kira-kira 20 minit, terlalu.
 7. Selepas memasak anda boleh membuat hiasan coklat dan boleh digunakan untuk kek cawan coklat, anda boleh menggunakan se kreatif anda mungkin.
 8. Jika sudah masuk dalam hiasan anda boleh menghidangkan kepada keluarga anda, dan jika anda ingin lebih baik lagi anda boleh memasukkan ke dalam peti sejuk jadi yang lebih segar lagi.

Baca Juga : Resepi Kek Coklat Kukus Lembut !!

Admin di atas telah pun dibentangkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat kek coklat mangkuk, di laman web ini anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat mengenai resipi kek atau resipi makanan, terima kasih Mudah-mudahan berguna!!

Pencarian resepi terkini:

 • resepi dorayaki coklat sukatan cawan

Tags: