Resepi Kek Coklat Moist Paling Simple !!

Resepi Kek Coklat Moist – Pastikan ibu gembira, pada masa ini admin akan berkongsi resipi kek lagi yang menunggu untuk ibu, resipi kek kali ini admin akan membincangkan iaitu resepi kek coklat lembab lazat Tempahan dan juga paling mudah.

Resepi Kek Coklat Moist
Resepi Kek Coklat Moist
Kek coklat lembap ini adalah sempurna untuk berkhidmat kepada keluarga anda, terutamanya jika ada acara meraikan sebesar perayaan hari kelahiran, dan kek coklat lembap yang juga sangat sesuai untuk disampaikan, jika anda ingin mendapat maklumat tentang bagaimana untuk membuat kek coklat yang lembab, maklumat yang berikut pada admin ini akan bertindak.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Kek Coklat Moist 

 1. 1/2 cawan susu pekat manis
 2. 1 cawan serbuk koko
 3. 1 cawan gula pasir
 4. 1 sudu esen vanilla
 5. 1 cawan minyak masak atau marjerin di cairkan
 6. 4 biji telur
 7. 1 sudu soda bikarbonat
 8. 1 cawan susu cair
 9. 1 1/4 cawan tepung gandum/ tepung kek
 10. 1 sudu baking powder
Admin di atas sudah berkhidmat maklumat penuh mengenai bahan-bahan bagi bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek coklat lembap yang sedap dan mudah, untuk bahan-bahan untuk digunakan di atas, anda boleh mendapatkannya di kedai bakeri atau pasaraya berdekatan, kerana bahan-bahan Kegunaan admin cenderung lebih mudah untuk mencari.
Baik jika anda ingin tahu butiran bagaimana untuk membuat kek coklat dengan mudah dan lazat juga, di sini admin akan berkongsi maklumat Nya.

Cara Membuat Resepi Kek Coklat Moist Mudah 

 1. Untuk langkah yang paling penting jika anda ingin memulakan, anda boleh menyediakan pelbagai alat-alat yang digunakan untuk membuat kek, selepas anda boleh mengosongkan bekas beberapa pertama dan juga menyediakan bahan-bahan yang akan digunakan terlebih dahulu.
 2. Langkah pertama itu ialah anda boleh mempersiapkan diri dalam bekas atau periuk, selepas itu anda boleh memasukkan sebahagian daripada bahan-bahan yang anda telah bersedia, masukkan susu cair, susu pekat manis penyebab, gula dan marjerin juga, jika ia telah pun bercampur-campur mix well, selepas itu anda boleh Masak adunan menggunakan kesediaan dan juga mengawal api yang semata-mata.
 3. Berikutan beliau sementara menunggu adunan dimasak anda boleh sediakan bekas lain dan Campurkan bahan-bahan lain ke dalam bekas yang anda telah bersedia lebih awal, masukkan serbuk koko, tepung gandum dan serbuk penaik juga Jangan lupa input bicarbonate of soda, kacau sehingga diadun.
 4. Selepas itu anda tahu telur, dan campuran sehingga gebu, jika ia mengembang anda boleh menggabungkan bahan-bahan yang anda mencipta terlebih dahulu dalam berkongsi input, telur sudah Kembang. Gaul rata dan bercampur-campur semuanya.
 5. Selepas anda memasukkan sedikit campuran serbuk koko buat anda dibuat, Gaul dan bercampur-campur semuanya. Manakala whisking anda boleh sediakan pengukus atau ketuhar, kemudian menulis dalam air hingga mendidih.
 6. Jika doh sudah bersedia dan air sedang mendidih anda boleh hanya memasukkan adunan ke dalam kuali penaik anda sudah membersihkan sebelum, tetapi sebelum masukkan ke dalam sehelai penaik, anda boleh memohon kuali penaik dengan marjerin doh yang tidak melekit pada masa yang di masukkan.
 7. Jika input sudah dalam adunan ke dalam kuali leper penaik dalam hidangan penaik, tutup dengan kerajang aluminium, jadi itu lebih cepat masak. Kukus sehingga sejam kurang.
 8. Jika anda telah menunggu sehingga kurang 1 jam, anda boleh angkat dan sejukan, berkhidmat kepada keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Cupcake Coklat Paling Sedap !!

Apa-apa maklumat tentang kek resepi coklat Tempahan lembap yang begitu mudah, anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat mengenai keganasan dan makanan resepi resepi dari Laman ini terima kasih Semoga berguna!!

Tags: