Resepi Kek Kukus Mudah dan Ringkas

Resepi Kek Kukus Mudah dan Ringkas – Selamat malam bunda, lama sudah tidak mengemaskini artikel Update ya bunda, pada kesempatan ini gembira dengan pasukan berkongsi, admin ingin memberi maklumat yang sangat menarik untuk anda yang suka memasak. Memasak memang itu merupakan kewajipan bagi wanita untuk berkhidmat kepada suami, jadi dari admin yang akan berkongsi tips atau resepi kek kukus dengan mudah dan juga mudah dibuat.

Gambar Resepi Kek Kukus Dan Ringkas
Gambar Resepi Kek Kukus Dan Ringkas

Kek memang menjadi makanan yang sihat dan juga berkhasiat oleh itu ramai wanita yang ingin dapat membuat kek dengan mudah dan juga cepat apatah lagi wanita yang mempunyai suami yang sememangnya ingin menjadikan gembira suami tidak, kemudian dati itu di bawah admin sudah membentangkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat kuih-muih kukus yang mudah dan resepi ringkas, bahan-bahan berikut.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Kek Kukus

 1. 1┬╝ cawan tepung gandum
 2. 2 titik pewarna kuning ( optional, takde pun takpe )
 3. 1 cawan marjerin
 4. 2 biji telur
 5. 1 sudu teh serbuk penaik
 6. 8 sudu besar gula

Admin di atas sudah berkhidmat penuh maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek kukus dengan mudah, jika anda ingin membuat kek kukus mudah dan cepat di bawah ini admin akan segera memberikan maklumat lanjut mengenai cara untuk membuat resepi kek kukus dengan cepat dan mudah. maklumat yang berikut.

Bagaimana untuk membuat kek kukus dengan mudah dan cepat, berikut informasinya.

Cara Membuat Resepi Kek Kukus Mudah Dan Ringkas
 1. Bagi satu langkah sangat besar sekali Iaitu anda perlu mencuci semua alat-alat yang akan digunakan terlebih dahulu selepas itu anda boleh menyiapkan beberapa bahan-bahan yang akan digunakan seterusnya.
 2. Masukkan gula dan juga menggabungkan dengan bahan-bahan lain seperti marjerin selepas yang Gaul. Tetapi jika anda ingin cepat, anda boleh menggunakan Mesin terlalu.
 3. Selepas itu anda boleh menambah beberapa pusingan selepas itu anda boleh menggabungkan telur dan juga anda boleh knead sehingga diadun.
 4. Langkah seterusnya anda boleh memasukkan beberapa serbuk tepung sambil kacau dalam perlahan-lahan.
 5. Maklum balas juga pelbagai makanan mewarna yang anda mungkin suka dan juga Jangan lupa Campurkan juga supaya adunan bercampur dengan.
 6. Seterusnya anda boleh menyediakan hidangan penaik yang telah di gris dengan sedikit marjerin selepas itu anda boleh memasukkan adunan ke dalam lembaran yang adalah telah Berlumur dengan marjerin supaya kemudian dimasukkan ke dalam adunan penaik bukanlah loyangg melekit.
 7. Setelah adunan sudah rata teraduk anda tinggal input ke dalam ketuhar dan anda boleh menyediakan api yang sederhana sahaja supaya adunan kemudian anda membuat tidak terlalu masak.
 8. Jika ia diletakkan di dalam ketuhar untuk setengah jam anda boleh matikan ketuhar, Mesin jika adunan sudah tidak springy dan cara lembut masak atau ia boleh di semak dengan kutleri jika doh masak ia akan kelohatan.
 9. Hidangkan dengan Panas, lazat untuk menyediakan minuman.

Admin di atas telah pun dibentangkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat kek resepi mudah dan ringkas, betapa mudahnya adalah bukan ibu, membuat kek ini, jika anda boleh belajar dia dengan bersungguh-sungguh pasti anda harus posting resepi yang sudah membuat admin.

Baca Juga : Resepi Shell Out Azie Kitchen Mudah !!

Resepi kek maklumat berkenaan tersebut mudah dan ringkas, anda boleh mendapatkan pelbagai maklumat tentang resipi makanan tradisional serta kawasan makanan asing Khas dia Malaysia. Bagi anda yang ingin mempelajari pelbagai jenis makanan resipi kek resipi atau anda boleh melihatnya di laman web kami.
Terima kasih Mudah-mudahan berguna!!

Tags: