Resepi Kek Minyak Mudah !!

Resepi Kek Minyak –¬†Pada kesempatan ini admin akan berkongsi maklumat mengenai tempahan keganasan, dan resipi yang anda mungkin tidak pernah cuba dia atau mungkin juga anda baru mahu belajar memasak kek atau pukulan penaik, baik pada ketika ini akan admin berkongsi maklumat yang menarik mengenai resipi kek ini.

Gambar Resepi Kek Minyak
Gambar Resepi Kek Minyak
Kek ini akan menjadi saham admin resipi itulah kuih tradisional yang enak dan juga mudah untuk membuat, iaitu minyak, minyak kek kek yang sangat sedap dan sihat, terutama jika dihidangkan dengan minuman sihat juga akan menjadi sangat sihat.
Juga bagi mereka yang ingin mengetahui maklumat tentang bagaimana untuk membuat satu minyak rambut, di bawah ini admin telah menyediakan banyak maklumat menarik tentang bahan-bahan bagi bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek minyak dengan betul, maklumat berikut.

Bahan bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Kek Minyak

 1. 1/2 cawan gula kaster
 2. 2 cawan tepung gandum
 3. 1 cawan susu pekat
 4. 5 biji telur
 5. 1 cawan minyak jagung
 6. 1 sudu kecil esen vanilla
 7. Sedikit perisa yang disukai – tak letak
 8. Sedikit pewarna kuning, merah dan biru
 9. 1 sk baking powder
 10. 1 sudu besar ovallate
Admin di atas sudah berkhidmat maklumat penuh mengenai bahan-bahan bagi bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kuih-muih minyak dengan mudah dan juga mudah, jika anda ingin mendapatkan beberapa bahan di atas dalam pentadbiran yang telah dikemukakan di atas, anda boleh mendapatkannya beberapa kedai-kedai atau pasar raya berdekatan dengan anda.
Berikut admin akan berkongsi maklumat mengenai bagaimana untuk membuat minyak rambut yang mudah dan juga dengan betul dipadankan dengan langkah demi langkah, marilah kita melihat maklumat itu.

Langkah Langkah Membuat Resepi Kek Minyak

 1. Untuk langkah yang paling penting yang anda boleh lakukan iaitu anda boleh mengosongkan sesetengah alat-alat yang akan digunakan lebih awal jadi yang kemudian boleh menjadi lebih mudah dan lebih sihat, sudah tentu, selepas bersih anda boleh menyiapkan bahan-bahan yang akan di dalam process Seterusnya.
 2. Selepas itu anda boleh menyediakan bahan-bahan yang pertama, yang membebankan tepung terlebih dahulu supaya yang kemudian boleh menjadi lebih halus semasa digunakan dan juga serbuk penaik terlbih siapkann yang pertama, dan gaulkan dengan mentega, selepas bahawa anda boleh mencampurkan baik.
 3. Masukkan telur yang telah kamu sediakan terlebih dahulu di ovvallate bahan input atau bahan yang boleh digunakan untuk mengembangakn doh, bahan-bahan input juga berfungsi bilik seperti susu pekat dengan rasa vanila input, campuran juga, jika sudah input flavour minyak semasa di sehingga borang satu doh.
 4. Sekarang untuk langkah yang terakhir, anda boleh memasukkan sedikit jagung, kacau hingga sebati dengan min sekali, selepas bahawa anda boleh mengedar doh kepada 3 bahagian dengan berat kira-kira 320 gram untuk setiap satu daripada beberapa warna, jika anda boleh tuangkan kuali penaik ke dalam lembaran penaik yang berukuran 8 hingga 9, memberikan warna yang diingini.
 5. Selepas itu anda boleh masukkan ke dalam ketuhar dan tunggu sehingga doh ditegakkan, jika matang anda boleh angkat dan matikan ketuhar.
 6. Kek minyak telah sedia untuk berkhidmat untuk anda dan keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Kek Coklat Moist Paling Simple !!

Admin di atas sudah telah dibentangkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat Resipi dengan baik minyak kek dan juga makanan itu. Jika anda serius dalam mengamalkan dan juga berlajar sudah tentu anda boleh pasti membuat kek anda dengan minyak.

Terima Kasih Sudah Membaca Semoga Bermanfaat !!

Tags: