Resepi Kuey Teow Goreng Paling Lezat !!

Resepi Kuey Teow Goreng – Mungkin anda sentiasa sihat dan sentiasa memberi Tuah banyak, buat masa ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi makanan tempahan dari malaysia. Pada kesempatan ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi kuey teow goreng yang lazat dan Tempahan luar biasa.

Resepi Kuey Teow Goreng Sedap
Resepi Kuey Teow Goreng Sedap
Kuey teow adalah makanan yang sangat popular di dunia, kuey teow adalah makanan dibuat atau diperbuat daripada MI, MI yang digunakan untuk membuat hidangan kuey teow mi adalah juga sangat berbeza dari yang secara umumnya kita makan mi yang digunakan kuey teow perlu mencipta lebar dan panjang dengan mi segera secara umum. Digunakan untuk membuat Mee kuey teow mempunyai Kelebaran yang cukup besar dan mempunyai tempoh yang besar, namun masih tetap panjang mi segera. Kuey teow mi mempunyai tekstur yang sangat gorengan tidak bagus dan sangat lazat dimakan merasa springy dan sangat lazat.
Kuey teow adalah makanan yang berasal daripada masyarakat Cina, ia adalah sangat popular kuey teow mi bukan hanya di malaysia sahaja giliran kuey teow adalah sangat popular di indonesia, tidak walaupun sendiri bertukar perlu mengambil hanya kuey teow yang Indonesia tidak dijual kepada orang ramai dan mempunyai harga yang sangat berpatutan untuk bahagian-bahagian tunggal. Kuey teow adalah biasanya dihidangkan dengan segelas teh manis ais juga dihidangkan bersama keropok dan dicampur dengan telur. Kuey teow sendiri juga boleh dihidangkan dengan Kuah atau bagi mereka yang tidak mahu menggunakan Kuah yang anda juga boleh memilih kuey teow, goreng kuey teow rasa juga tidak kurang lazat.

Bahan-bahan Yang Digunakan :

 • 1 bungkus kuey teow
 • sedikit ikan bilis (20g)
 • kicap pekat
 • 2 fillet fish cake dipotong dadu
 • 2 ulas bawang merah
 • sos tiram
 • 3 camca besar minyak masak
 • segenggam daun kuchai
 • 200 gram isi ayam/udang
 • 3 sudu besar cili kisar
 • sedikit taugeh
 • 1 sudu besar sos ikan
 • 2 ulas bawang putih

Cara Membuat Kuey Teow Goreng 

 1. Untuk langkah pertama untuk membuat kuey teow iaitu anda perlu mencuci pertama beberapa bahan-bahan yang boleh dibasuh seperti taugeh, bawang putih, serta beberapa ramuan lain yang utama seperti udang, ayam dan isi ikan juga harus di basuh dengan bleary supaya kotoran Ada juga ayam dan udang pada ikan bilis boleh hilang dan akan menjadi lebih sihat, sudah tentu.
 2. Setelah segala-galanya bersih anda boleh hanya dibangkitkan sehingga beberapa alat seperti dapur dan kuali masakan terlebih dahulu, iaitu anda perlu memanaskan minyak lebih awal untuk haba, sementara menunggu haba anda perlu ikan bilis menumbuk sehingga benar-benar licin, Kemudian beliau bahan lain yang besar iaitu bawang dan bawang juga dipotong pertama.
 3. Jika minyak sudah bahan input haba yang anda buat telah ditumbuk, Goreng ikan bilis dan bawang besar dan bawang merah sehingga benar-benar masak, juga beliau bahan lain kanan seperti cili. Setelah segala-galanya telah dimasukkan tinggal isi ayam dan udang serta beberapa kuih penumbuk supaya semua baik.
 4. Seterusnya masukkan sos tiram dan kicap, kacau baik sehingga sekata supaya anak seep kicap, direbus sehingga beberapa lama. Selepas itu masukan Mee kuey teow input sehingga benar-benar bercampur-campur.
 5. Langkah seterusnya anda menggabungkan taugeh kuchai dan sayur-sayuran, garam boleh dan penambah rasa sedikit lain, GORENG sehingga beberapa minit sehingga mi dalam air kandungan tidak hilang. Jika ianya Kering, anda boleh mengangkatnya.
 6. Kuey teow bersedia untuk hidangan untuk keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Topping Coklat Paling Mudah Dan Sedap !

Mudah bukan membuat kuey teow goreng, terima kasih sudah membaca artikel ini semoga anda bisa mempelajari nya.

Tags: