Resepi Lempeng Kelapa Paling Sedap !!

Resepi Lempeng Kelapa – Assalamuallaikum semua hasrat anda sentiasa diberi kesihatan yang baik, ada peluang pada masa ini, admin akan berkongsi maklumat mengenai makanan yang diperbuat daripada kelapa resepi. Kelapa mempunyai banyak manfaat bukan sahaja sebagai ramuan dalam minuman diproses hanya giliran bahagian kelapa boleh digunakan untuk mencipta yang halus seperti kuih-muih dan pelbagai makanan yang lain resepi lempeng kelapa azie kitchen.

Resepi Lempeng Kelapa Paling Sedap
Resepi Lempeng Kelapa Paling Sedap
Sesungguhnya ia adalah buah kelapa atau herba yang memang sangat mempunyai faedah yang banyak, jadi ia adalah tidak hairanlah pokok sering merujuk kepada sebagai manfaat buah-buahan-penjual, manfaat dari kelapa itu sendiri adalah sangat banyak dan sangat pelbagai badan kita dengan sukar dipercayai boleh menyuburkan badan kita dan boleh mengatasi toksin yang masuk dari pelbagai persekitaran. Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai manfaat buah-buahan-penjual manfaat iaitu kelapa.

Manfaat Kelapa Bagi Tubuh Kita

Kelapa Boleh Mencegah Penuaan Pramatang

Baik kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai manfaat kelapa yang anda mungkin tidak tahu ia. Ia bukanlah hanya buah-buahan sahaja bertukar keluar air kelapa adalah juga sangat dipercayai sebagai faktor utama untuk menyuburkan badan kita. Dan menurut penilitian tulen kelapa air mempunyai banyak faedah bagi tubuh kerana ia boleh mencegah berlakunya penuaan pramasa, kandungan yang terkandung dalam air kelapa iaitu asid laurik dan cytokines yang merupakan cecair yang sangat berguna untuk badan kita, bagi anda yang mahu kelihatan cantik dan sentiasa muda, anda boleh menggunakan air kelapa media sebagai semulajadi penjagaan wajah anda.

Boleh Sebagai Satu Rawatan Batu Buah Pinggang

Untuk maklumat mengenai manfaat kelapa untuk badan kita iaitu kedua boleh menjadi ubat untuk batu buah pinggang, ia ternyata bahawa selain ia rasa baik kelapa mempunyai sejuta manfaat iaitu anda tidak boleh lagi tahu, giliran kelapa mempunyai fungsi yang itu adalah sangat baik untuk badan kita boleh menjadi penawar untuk batu buah pinggang dengan vitamin dan anti toksin boleh meluruhkan pembekuan batu buah pinggang dan bahan alkali apat yang berada dalam air kencing supaya ia boleh juga sebagai penghalang dari membentuk batu-batu Buah pinggang’. Dibawah ini admin akan membagikan informasi mengenai bagaimana membuat resepi lempeng kelapa, dibawah ini admin bagikan informasi mengenai bahan-bahan yang digunakan terlebih dahulu,

Bahan Yang Digunakan 

 • 3 cawan kelapa parut
 • 2 cawan air
 • 2 cawan tepung gandum
 • sambal tumis
 • garam secukup rasa
 • 1 sudu baking powder

Cara Membuat Lempeng Kelapa Mudah

 1. Langkah yang paling penting adalah untuk membuat pinggan kelapa itulah, anda perlu basuh semua bahan yang akan dibuat lebih awal, sediakan sedikit air yang bersih untuk menjimatkan masa.
 2. Jika sebahagian daripada bahan yang sudah dibersihkan kegemaran disediakan semua bahan-bahan utama terlebih dahulu, selepas itu anda boleh menggabungkan semua bahan-bahan yang telah disediakan semata-mata, tetapi terdapat bahan yang akan melakukan tumis pedas lebih awal iaitu gabungan.
 3. Apabila semua bahan sudah baik bercampur anda tinggal mengaduknya dengan perlahan ke bawah, jika anda perlu Tambah air untuk rasa sahaja.
 4. Jika air sudah dengan doh, anda boleh Panaskan alat untuk membuat plat adunan kelapa, jika ianya panas anda tinggal sedikit minyak input sahaja.
 5. Setelah minyak panas anda sudah tinggal doh input tetapi anda mahu, jika anda mempunyai input anda tinggal meratakannya tidak dapat dikumpul dan ditegakkan, dan balik belum matang bahagian supaya ia masak sekata.
 6. Jika anda  melihat matang angkat dan matikan api.

Baca Juga : Resepi Tomyam Seafood Paling Simple !!

Bagaimana mudah bukan resepi membuat lempeng kelapa. Lempeng kelapa bisa hidangkan kapan saja, namun lebih tepatnya saat musim hujan, karena dapat menghangatkan apalagi dengan minuman yang hangat juga.

Pencarian resepi terkini:

 • resepi lempeng kelapa azie kitchen

Tags: