Resepi Lepat Labu

Resepi Lepat Labu –¬†Pada kesempatan ini, admin akan memberikan anda maklumat mengenai resepi lepat Labu, Labu adalah sejenis buah-buahan atau sayur-sayuran juga mengandungi jenis sayur-sayuran, Labu itu adalah sangat bermanfaat untuk badan kita, bukan sahaja digunakan sebagai persediaan untuk kek, ternyata Labu boleh diproses menjadi pelbagai jenis hidangan yang lazat dan menarik.

Resepi Lepat Labu Paling Sedap
Resepi Lepat Labu Paling Sedap
Labu masih juga adalah kepunyaan keluarga curcuma atau senegara lobak merah, Labu dipercayai mengandungi vitamin c dan beliau-lain protein, vitamin b yang terkandung dalam flask yang adalah juga sangat berguna kepada badan, untuk anda yang tidak tahu tentang faedah Labu untuk badan kita yang mungkin jarang sekali anda tahu, di bawah ini admin akan berkongsi maklumat manfaat Labu untuk badan

Manfaat Labu Kuning Untuk Tubuh Kita

Boleh Melancarkan Sistem Penghadaman Badan

Labu itu adalah sayur-sayuran yang mempunyai jenis termasuk serat dan vitamin, Labu dan juga mempunyai tekstur yang lembut supaya ia boleh mudah dihadam oleh perut kita, kepada anda yang mempunyai masalah penghadaman anda boleh mengambil Labu itu sebagai satu Beliau alternatif makanan lain untuk dapat lebih banyak penghadaman yang sihat. Sembelit atau Bab yang sukar anda boleh juga mengambil hidangan yang dibuat dengan bahan-bahan asas dari mentimun sayur-sayuran

Boleh Meningkatkan Sistem Imun Badan.

Bagi mereka yang tidak tahu tentang kebaikan sayur Labu (bekas) bahawa anda mungkin tidak tahu, kami akan memberikan maklumat beliau, Labu boleh meningkatkan menghidupkan sistem imun badan, diperkaya dengan vitamin c dalam labu untuk membuat Labu boleh menjadi sebagai penawar radikal bebas dan boleh mengekalkan kesihatan badan anda, jika anda sering terdedah sering terdedah kepada selsema dan batuk dan selsema, Labu itu anda boleh mengambil secara tetap.

Bahan-bahan Yang Digunakan :

 • 1/4 cawan gula
 • daun pisang secukupnya – dibersih dan dilayur
 • 1/2 cawang tepung jagung
 • 1/2 biji labu yang sedang besar
 • 1/2 cawang kelapa parut
 • 2 cawan tepung gandum
 • 1/2 sudu teh garam

Cara Membuat Lepat Labu Paling Mudah

 1. Langkah pertama, iaitu basuh bersih Labu yang buah-buahan akan diproses bersama-sama dengan beberapa memasak kelengkapan lain supaya semua dia membersihkan dan mengelakkan sesetengah kotoran.
 2. Lagipun bersih anda tinggal skinning mentimun yang sayur-sayuran yang terdapat kulit masih, kuliti untuk membersihkan tidak benar-benar meninggalkan kulitnya dan juga meneruskan daging dia supaya dirinya yang boleh dimakan, kemudiannya direbus Labu yang sudah dibuang kulitnya, direbus sehingga benar-benar masak dan lembut, selepas itu anda perlu mengalirkan terlebih dahulu.
 3. Selepas Labu itu dimasak anda memasukkan tepung gandum, cornstarch, gula dan garam, iaitu input terakhir dengan menggunakan mangkuk atau pinggan, menggabungkan Labu itu yang tidak kukuh lagi, kacau sehingga diagihkan sama rata.
 4. Lagipun anak anda mengambil purata hidup doh dengan acuan atau guna sudu, kemudian letakkan di atas daun pisang, boleh boleh kelapa sudah halus dihiris, Lagipun beliau bercampur anda boleh letakkan ke dalam ketuhar.
 5. Masukkan dalam adunan dan ketuhar dengan jangka masa di antara 15-25 minit sehingga bau harum.
  Sedia hidangan untuk keluarga anda, berkhidmat dengan beberapa hidangan lain seperti kuih-muih dan lain-lain minuman panas.

Baca Juga : Resepi Ikan Masak Taucu Paling Lezat !

Demikian maklumat tentang lepat Labu legit dan sangat lazat dan juga boleh dengan mudah dimudah loh, Mudah-mudahan anda boleh dengan bantuan artikel ini, terima kasih untuk membaca.

Tags: