Resepi Nasi Beriani Kambing Mudah

Resepi Nasi Beriani Kambing Mudah – Lelaki itu menyimpan tetapi Tuhan meninggalkannya. Itulah, apa yang terpakai kepada saya hari ini. Malah, dari waktu pagi saya sedang berbual-bual untuk menggantung periuk dan kawah seharian, untuk berehat. Tetapi dia, saya boleh membuat sarapan pagi Pagi, tidak mahu masak, masak resipi padi daging beriani. Tu dah nak berfikir waktu malam dan makan keluar kerana kat. TUP TUP menyaksikan lelaki saya, Farah Anis, Hariri dan Adib kecil hadir di hadapan rumah. Jadi saya sedang berbual-bual untuk menggantung
periuk dan periuk tidak berfungsi, jika anak-anak anda bertanya sesuatu selain membakar epal epal.

Nasi Briyani Kambing
Nasi Briyani Kambing

Resepi Nasi Beriani Kambing – Lelaki itu menyimpan tetapi Tuhan meninggalkannya. Itulah, apa yang terpakai kepada saya hari ini. Malah, dari waktu pagi saya sedang berbual-bual untuk menggantung periuk dan kawah seharian, untuk berehat. Tetapi dia, saya boleh membuat sarapan pagi Pagi, tidak mahu masak, masak resipi padi daging beriani.

Tu dah nak berfikir waktu malam dan makan keluar kerana kat. TUP TUP menyaksikan lelaki saya, Farah Anis, Hariri dan Adib kecil hadir di hadapan rumah. Jadi saya sedang berbual-bual untuk menggantung periuk dan periuk tidak berfungsi, jika anak-anak anda bertanya sesuatu selain membakar epal epal.

Masa di OU, saya berhenti untuk Penyimpanan Sejuk mencari ramuan untuk memasak resipi beras yang berasaskan nasi adalah cara sedemikian. Tiada daging segar, yang membekukannya. Kerana pulang ke rumah, dan kemudian ke dapur.

Haa semoga berjaya kerana tiba-tiba muncul kerana Farah Aimi, saya panggil kembar Anis bersama-sama. Secara kebetulan di sepanjang garis memasak juga dia telah membantu merosakkan sos dalam kawah ketika saya berhenti berdoa.

Bagi anda yang sudah tertanya tanya dengan resepi Nasi Beriani Kambing mudah ni langsung sila rujuk resepi Nasi Beriani Kambing Mudah dibawah ni.

Resepi Nasi Beriani Kambing Mudah

Bahan – Bahan Yang Digunakan Resepi Briyani Kambing Simple :

 1. 1 sudu besar jintan putih tanah *
 2. 3 Bawang besar – didadu
 3. 3 inci halia – mashed
 4. 1 sk kunyit serbuk
 5. 5 cawan beras basmati (rendam dan longkang)
 6. 1 sudu besar jintan putih *
 7. Minyak zaitun (minyak sapi bahagian Uj)
 8. kulit kayu manis 2 inci
 9. 1 sudu besar ketumbar (uj untuk menambahkan Heryani faiezah)
 10. ½ cawan susu (pilihan)
 11. 10 ulas
 12. 4 biji kecil kentang – dikupas dan direbus
 13. 5-6 buah tomato masak saiz – didadu (lagi lebih lazat)
 14. bawang-putih 2 Skuasy – mashed
 15. 9 keping daging biri-biri (dengan tulang)
 16. pewarna kuning Saffron (uj Langkau)
 17. 4 telur – direbus, dikupas dan sedia
 18. 8 cardamoms
 19. meninggalkan 2 bay
 20. 4 star anise

Hiasan Resepi Nasi Briyani Arab :

 1. kehidupan 4 cili hijau – dipotong 1 inci
 2. daun pudina
 3. Badam dan raisins, jika dikehendaki
 4. Cilantro – dihiris
 5. goreng bawang

Berikut adalah cara resipi daging briyani yang mudah:

 1. Kambing dihisap dengan rempah Heryani faizah, sedikit serbuk kunyit dan garam selama 1 hingga 2 jam. Haba minyak lembu dalam kawah … Tambahkan bawang putih, dicampur dengan herba, herba wangi dan daun   pandan. Dengan begitu bahan-bahannya harum.
 2. Kemudian Addkan kambing diaduk dengan bahan-bahan goreng. Tambah purata lebih awal. Kira sedikit air untuk daging. Bawa ke mendidih.
 3. Kemudian yogurt dengan peringkat tomato addkan dadu.kacau jadi semua bahan serata. Dengan begitu kambingnya lembut dengan api perlahan sehingga Kuah bertambah kuat.
 4. Jika sos itu menebal rasa garam sedikit garam, bay daun dan sedikit rasa gula.

Penyediaan Beras Nriyani Lezat :

 1. Bilas beras, rendam selama 20 hingga 30 minit dan kemudian mengalir air. Dalam bahasa Melayu. Masukkan periuk air, sedikit minyak lembu, kulit kayu manis, epal clovered, anise bintang dan sedikit garam dan daun telur. masak sehingga air ditaklukkan.
 2. Apabila air menghirup masukan beras yang telah ditapis beras dan masak sehingga beras hampir dimasak tetapi saya tidak 100%. Kemudian, keluarkan nasi dari periuk dan air tetapi sebagai gambar di bawah.
  Kemudian ambil kentang yang telah masak periuk rebus.
 3. Matlamatnya adalah tampal di bawah periuk adalah untuk mengelakkan beras yang hangus di bawah periuk semasa memasak kemudian.
 4. Ambil nasi yang dimasak dan separuh mempunyai Strata pada kentang.
 5. Lapisan beras ke telur berbanding dengan telur, kemudian berstrata domba kecil dan sup kambing. Minum susu yang terlalu sedikit, sedikit minyak lembu dan pewarna kuning serta beberapa taburkan bunga di atas.
  Ulangi lapisan beras supaya lapisan terakhir.
 6. Untuk lapisan terakhir. Taburkan bawang goreng Kismis dan Taburkan sedikit susu dan lada hijau yang telah rosak dari 2 dan cilantro dan daging kambing air rebus dan juga sedikit pewarna kuning lebih awal. Tiriskan, goreng Bawang yang besar dan badam Kismas atas beras.
 7. Letakkan periuk nasi ke biliknya dan set “pada” biarkan memasak nasi seperti biasa.
 8. Bilakah saya mempunyai rahmat untuk makan sebelum beras dengan garpu perlahan-lahan supaya beras tidak pecah.

Baca Juga : Resipi Nasi Lemak dan Sambal Tumis Paling Sedap

Bagaimana mudah bukan resepi nasi beriani kambing mudan dan simple ni ? Sudah tentu  anda semua nak membuat resepi ni. Happy Cooking !

Tags: