Resepi Overnight Oats Paling Simple !

Resepi Overnight Oats –¬†Tahniah semua Nya zaman makmur kami doakan Semoga anda sentiasa diberikan kemudahan dan memberkati hidup, kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi oat semalaman, untuk anda yang tidak tahu apa yang ia adalah semalaman oat, semalaman oat adalah satu hidangan ini biasanya dibuat untuk sarapan pada waktu pagi. Biasanya orang-orang yang sering makan oat semalaman aktiviti mereka mempunyai super sibuk sehingga tidak dapat makan nasi, dan mereka biasanya cenderung untuk tidak mahu mengulas untuk memasak pada waktu pagi.

Resepi Overnight Oats Paling Simple
Resepi Overnight Oats Paling Simple

Baik bagi orang-orang yang tidak tahu lagi apa oat, oat sejenis makanan yang hampir sama seperti gandum namun ada yang sedikit perbezaan, iaitu bentuk Nya yang mempunyai sedikit perbezaan, tetapi jika dilihat dari kandungannya, ia ternyata bahawa oat akan sihat berbanding gandum. Kerana setiap 100 gram oat mengandungi 5.1 gram protein dan sudah tentu sangat jauh dengan gandum sebaliknya.

Jika anda memang mempunyai sangat masa terhad dan anda benar-benar tidak mahu buang masa anda, anda boleh cuba untuk membuat makanan oat dalam sekelip mata, dengan bahan-bahan yang mudah didapati di pasar raya, anda boleh membuat makanan untuk Sarapan Pagi hari ini. Tetapi tidak dilihat dari bahan-bahan resepi ringkas beliau sesungguhnya semalaman oat adalah sangat mudah tetapi anda perlu tahu jika kandungan yang terkandung di dalam oat mempunyai serat yang sangat tinggi dan boleh lapar kuat procrastinators.

Baik bagi anda yang ingin mengetahui maklumat mengenai cara untuk mencipta resepi oat semalaman adalah mudah dan lazat, tetapi sebelum kita membincangkan bagaimana untuk membuat kita akan berkongsi bahan-bahan bahan-bahan yang digunakan lebih awal.

Bahan- Bahan Untuk Overnight Oats

 • Satu sudu besar Chia seeds
 • Satu sudu kecil Nutella
 • Sedikit Chocolate Syrup
 • Greek Yogurt
 • Jar/botol kaca
 • Buah-buahan
 • Rolled Oats
 • Fresh milk
 • Kismis dan kekacang

Diatas bahan-bahan utama yang digunakan untuk membuat resepi overnight oats, sesuai janji admin dibawah ini admin akan membagikan informasi mengenai bagaimana cara membuat resepi overnight oats.

Cara Membuat Overnight Oats :

 1. Langkah utama yang harus dilakukan yaitu campurkan bahan yang sudah disediakan seperti oats dan chia seed kedalam suatu wadah yang memang sudah disedia kan, namun jangan terlalu banyak cukup sedikit saja.
 2. Dan selanjutnya setelah mencampurkan bahan yang utama kali ini masukan fresh milk ke wadah yang tadi sudah di isi dengan bahan utama, nah admin ada tips nih untuk kalian semua jika anda ingin mencampurkan susu, jangan terlalu banyak cukup sedikit saja, pasalnya jika terlalu banyak akan rasa nya sudah tidak enak dan terlalu encer nantinya, maka dari itu cukup sedikit saja
 3. Nah untuk langkah yang ketiga anda bisa mencampurkan satu sendok yogurt atau bahkan sesuka anda namun harus sesuai takaran yah teman,
 4. Langkah yang terakhir anda bisa memasukan beberapa buah-buahan favorit anda untuk dimasukan ke dalam wadah tadi, yang sudah tercampur dengan berbagai bahan yang anda sudah masukan. Nah setelah semua siap anda bisa menyimpan nya di dalam kulkas dan dapat dikonsumsi pada pagi hari nya.

Baca Juga : Resepi Vietnam Spring Roll Paling Mudah

Demikain resepi overnight oats bagaimana mudah bukan? semoga anda dapat mempelajari resepi-resepi yang terdapat pada situs ini. Dan untuk anda ketahui situs ini memiliki beragam informasi mengenai resep-resepi makanan khas malaysia  yang sangat terkenal dan merupakan ciri khas dari malaysia.

Terima Kasih !!

Tags: