Resepi Pau Goreng Inti Coklat Mudah !

Resepi Pau Goreng – Assalamuallaikum bunda? sihat betul mungkin anda sentiasa diberi kemudahan dan kesihatan serta rezeki yang lancar, telah lama kerana kita tidak membuat maklumat mengenai resepi tentang roti, kini pada kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai roti goreng resepi pau pau adalah roti sangat baik untuk makan roti pau mempunyai bentuk yang lucu dan unik, mempunyai rasa yang lazat dan sangat enak jika dihidangkan dengan minuman suam atau minuman sejuk.

Resepi Pau Goreng Inti Coklat
Resepi Pau Goreng Inti Coklat

Roti adalah roti pau yang sangat unik dengan lucu anak dan ia mempunyai rasa baik membuat roti pau sebagai hidangan masakan ringan sangat kegemaran keluarga anda, terutamanya jika anda mempunyai anak-anak kecil mesti sangat suka makan roti pau goreng roti pau ini sangat lazat bila dipenuhi dengan pelbagai rasa, seperti coklat, lazat roti pau dengan intiKeju, roti pau inti kacang hijau. Walaupun ia termasuk makanan ringan daripada roti pau turut diperut sangat kaya sekali, jika anda mengambil satu roti pau dengan inti kacang hijau yang engkau sangat rasa penuh diperut, baik admin cadangkan jika anda ingin makan roti pau goreng anda mesti menjemput rakan-rakan anda supaya kemudian adalah tidak disumbat, kerana apa-apa yang keterlaluan tidak dibenarkan dalam islam. Di bawah ini admin akan memberikan anda maklumat mengenai resepi pau goreng inti coklat paling mudah dan lazat.

Bahan-bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Pau Goreng Inti Coklat :

 • 5 gram yis segera
 • 1 sudu besar susu pekat manis
 • 250 gram tepung gandum
 • 1 sudu teh baking powder
 • 40 gram gula halus
 • 110 gram air biasa yang dituang secara sedikit-sedikit
 • 20 gram shortening
 • 1/2 sudu teh garam

Cara Membuat Pau Goreng Simple Sedap : 

 1. Langkah pertama yang anda harus menyediakan makanan pertama, membuka bahan pembungkusan yang mempunyai pembungkusan supaya anda akhirnya boleh menjadikannya lebih mudah dan menjimatkan masa dalam sektor pembuatan.
 2. Langkah kedua iaitu anda sediakan bekas lebih awal selepas anda masukan tepung gandum, sebagai beberapa yis, dan juga memendekkan, dan jangan lupa untuk memasukkan penambah perisa seperti garam dan gula. Jika anda telah menggabungkan semua Nya anda penginapan dikacau segala-galanya sehingga dan hanya cukup perlahan supaya semua dia sekata. Semasa mengacau anda input bahan-bahan lain seperti air bersih atau air yang telah dimasak terlebih mempunyai.
 3. Selepas adonana telah ditegakkan dan anda hidup Demikianlah doh menjadi bentuk pau kek, selaras dengan bentuk besar atau kecil yang anda mahu jika anda membuat pau besar kek yang anda boleh menambah hidangan begitu.
 4. Jika adunan sudah membentuk bahagian doh yang anda mahu, kemudian anda hanya boleh meletakkan kacang merah teras atau jika anda mahu berbeza kandungan anda juga boleh menggunakan alternatif lain seperti menggunakan coklat dan lain-lain. Jika kandungan kacang mempunyai sudah dimasukkan ke dalam adunan anda hanya Simpan dia dengan kira-kira satu jam perjalanan. Sementara menunggu adunan tinggal kepanasan kuali dan minyak itu terlebih dahulu, jika ianya panas anda penginapan menyusun bahan-bahan lain untuk dioven atau dalam peti sejuk lebih awal.
 5. Jika semua sudah bersedia, anda harus menggabungkan minyak ke pau adalah Panas, Nering sehingga perubahan warna kuning.
 6. Pau goreng sedia berkhidmat untuk keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Daging Masak Halia Sedap !!

Betapa mudah untuk membuat pau goreng? Jika anda sudah boleh membuat satu pau goreng, anda boleh menggabungkan pelbagai kandungan yang kalian suka seperti coklat, isi keju, kacang dan banyak lagi. Terima kasih kerana membaca artikel ini

Terima Kasih !!

Pencarian resepi terkini:

 • pau goreng inti coklat
 • cara membuat pau goreng supaya inti tak keluar
 • pau goreng inti coklat sukat cawan
 • resepi kuih pau goreng sukatan cawan
 • resepi pau cho
 • resepi pau goreng sukatan cawan
 • resepi roti goreng inti coklat
 • resipi pau coklat

Tags: