Resepi Pizza Mini Mudah !!

Resepi Pizza Mini – Assalamuallaikum semua gembira bercuti kepada anda, kali ini admin dalam berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat resepi mini pizza yang sangat lazat dan amat membangkitkan rasa, anda akan tahu betul makanan tipikal negara Eropah ini, makanan ini akan sering dirujuk sebagai Duta Itali itu sendiri. Itali bukanlah satu-satunya tempat bola sepak seluruh dunia, tetapi juga juga sangat pelbagai dan makanan tradisional juga sangat popular di dunia.

Resepi Pizza Mini Mudah Sedap
Resepi Pizza Mini Mudah Sedap
Pizza ini juga sangat sihat bergetah untuk anda atau anak-anak anda, tetapi bagi anda yang mempunyai penyakit kencing manis yang anda cadangkan tidak makan diproses makanan yang diperbuat daripada banyak kolesterol, kerana akibatnya boleh membawa maut. Pizza ini hanya untuk orang-orang yang sudah sihat dan tidak mempunyai penyakit yang serius seperti kencing manis, kolesterol dan juga, jika anda ingin menikmati hidangan ini anda tidak perlu makan pizza terlalu banyak kerana ia boleh membahayakan kesihatan pada tengah-tengah. Di bawah ini admin akan menyerahkan bahan-bahan maklumat yang digunakan untuk membuat lazat dan pizza mini yang mudah dibuat. Di bawah ini admin telah dibentangkan maklumat tentang bahan-bahan yang digunakan untuk membuat mini pizza.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Pizza Mini

 • 1/2 bawang besar kuning
 • 3 keping chicken fillet Green Peppercorn – hiris
 • 3 chicken frankfurter – hiris
 • 1/2 red capsicum
 • Cheese Pizza Plus
 • 3 filament sticks Crab flavour – hiris
 • 5 keping pineapple cubes
 • 4 white button mushroom – hiris
 • Readymade pizza sauce Pizza Quick
 • Fresh parsley/fresh basil (tak letak pun tadi)
 • Itallian herbs

Cara Membuat Pizza Mini Sedap 

 1. Jika semua bahan-bahan yang sudah diperuntukkan, anda hanya boleh basuh Bersihkan semua bahan yang disediakan, membersih diri bahan-bahan yang boleh di basuh ini jadi yang lewat tidak akan menyebabkan kuman berbahaya dan penyakit.
 2. Jika bahan tersebut adalah segala-galanya adalah bersih anda penginapan disediakan semua bahan-bahan yang dibeli dan telah disediakan, langkah-langkah utama yang menjadikan bahan-bahan yang digunakan untuk membuat mendahului pertama beliau. Potong sayur-sayuran yang sudah dibasuh dengan air bersih menggunakan kursus kualiti, selepas anda menyediakan bahan-bahan yang akan digunakan seterusnya.
 3. Jika anda yang menggabungkan semua bahan-bahan yang telah ditambah anda hidup selepas pembunuhan sos ke atas pizza adoanan telah ditubuhkan seperti pinggan, berus dengan rata dan berhati-hati supaya semua boleh dicampur dengan sambal.
 4. Selepas itu anda boleh Tabur herba Itali ke atas sos yang telah Berlumur sehingga doh pizza, anda juga boleh menambah bahan lain seperti cendawan dan Kapsikum atau sebagainya.
 5. Supaya kelihatan menarik anda boleh menambah bahan lain seperti sosej, ketam kayu dan juga tampal, boleh juga menggabungkan dengan salad dicincang dan susun atur yang kemas, Semua bahan-bahan yang telah diadun supaya ia kelihatan menarik.
 6. Ini adalah langkah terakhir yang anda perlu mengambil perhatian bahawa anda boleh bahan utama, iaitu Grater keju dan boleh susu juga seperti sesetengah bahan-bahan yang anda suka seperti coklat atau sebagainya, mempunyai telah dicampurkan anda hidup memanaskan ketuhar terlebih dahulu.
 7. Selepas ketuhar panas hanya letakkan doh ke dalam ketuhar, Nering sehingga beberapa minit tidak perlu terlalu lama untuk mengelakkan overcooked nanti. Apabila ia dimasak anda tinggal keluarkan adoanan daripada ketuhar maka anda boleh menyejukkan dahulu.
 8. Setelah sejuk, anda boleh memotong beberapa keping pizza dengan yang seimbang dan baik, Jangan tidak sekata untuk memotong.
 9. Mini pizza sedia berkhidmat kepada keluarga anda.

Baca Juga : Resepi Capati Lembut Sedap !

Demikian informasi mengenai cara membuat pizza mini, jika anda ingin mengetahui lebih banyak tentang cara membuat atau tips membuat makanan atau resepi terbaru anda bisa melihatnya di situs ini.

Terima Kasih !!

Tags: