Resepi Sup Tulang Ala Thai Paling Sedap !

Resepi Sup Tulang Ala ThaiAssalamuallaikum Semoga anda sihat sentiasa dan sentiasa dikawal oleh Allah yang Maha Kuasa, pada masa ini, admin akan berkongsi maklumat tentang resipi makanan anda Cari-Cari sangat, admin akan memgagikan bagaimana saya mencipta resepi thai sup. Sup tulang memang sangat dalam tertarik oleh pelbagai bahagian dunia di mana-mana negara, tetapi masih banyak lagi di rantau Asia yang semata-mata.

Resepi Sup Tulang Ala Thai Paling Sedap
Resepi Sup Tulang Ala Thai Paling Sedap
Di thailand, ia mempunyai makanan yang sudah terkenal tentang kewujudannya, sehimgga di Restoran banyak bertaburan ketika ini pula membentangkan beberapa menu makanan khas yang berasal daripada thailand, di indonesia itu sendiri banyak Sekali makanan dari thailand datang ke sini, mungkin di masa yang kuno mereka telah pernah ke indonesia dan demikian mereka mempopularkan makanan tipikal wilayah sendiri. Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai bagaimana untuk mencipta yang tersendiri thailand resepi sup tulang. Bahan-bahan berikut adalah bahan-bahan yang digunakan.

Bahan-bahan Tumis

 • 2 batang serai dititik
 • 3 ulas bawang putih
 • 3 sudu besar rempah sup
 • 5 biji cili api-boleh tambah
 • 1 inci lengkuas
 • 1 inci halia
 • 1 biji bawang besar
 • 2 biji bawang merah

Bahan-bahan Sup Tulang Ala Thai

 • Jus perahan limau nipis secukupnya
 • 3 biji tomato
 • Air secukupnya
 •  daun sup
 • 1 kilo daging bercampur tulang lembu
 • Garam secukup rasa

Dibawah ini admin akan bagikan informasi mengenai  cara membuat sup tulang ala thai paling sedap dan mudah.

Cara Membuat Sup Tulang Ala Thai Mudah 

 1. Admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat sup thai, yang anda perlu lakukan iaitu anda perlu basuh semua bahan yang akan dimasak atau sauteed supaya kemudian cleaner dan lebih banyak vernakular, basuh bersih sehingga kotoran tidak ketinggalan .
 2. Jika anda telah dibersihkan semua bahan utama yang anda tinggal kecil potong bawang halia, lengkuas. Semua perintah itu dipotong terlebih dahulu perlu pada masa ini akan dengan mudah dan cepat sauteed matang.
 3. Selepas anda boleh hanya Panaskan minyak terlebih dahulu, jika panas anda memasukkan bahan-bahan yang telah dipotong kecil, jangan lupa juga masukkan rempah sup perlu juga dimasukkan.
 4. Selepas yang dimasukkan ke dalam keluli menjadi satu keselesaan menimbulkan segala-galanya untuk campur dan difahamkan bau wangi, anda juga boleh masukkan air jika anda suka soup yang banyak.
 5. Selepas itu anda memasukkan beberapa helai daun Serai, cili dan daging dengan bahan atau tulang yang telah dibersihkan dengan air bersih, biarkan berdiri dan meliputi keluli ke mendidih.
 6. Selepas itu, anda boleh menggabungkan bahan-bahan lain iaitu limau jus limau input tetapi tidak terlalu banyak secukup rasa sahaja. Input juga flavoring rasa lebih seperti garam dan gula.
 7. Kacau sentiasa sehingga dileperkan ke Padang dibiarakan, hirisan tomato juga input yang sudah dipotong kecil, jangan lupa masukan juga daun sup bersama-sama dalam sup yang sedang dimasak.
 8. Jika ia, anda boleh memadamkan api dan membawa ia serta anda boleh menyejukannya terlebih. Jika anda suka makanan yang panas anda boleh terus masukkan ke dalam mangkuk.

Baca Juga :Resepi Tepung Bungkus Sedap !!

Demikian informasi mengenai resep makanan yang admin berikan. Masih terdapat banyak resepi makanan yang admin akan berkongsi kepada anda, Mudah-mudahan dengan adanya laman web ini anda boleh belajar banyak perkara tentang bagaimana untuk memasak makanan khas dari thailand, serta dalam bidang-bidang lain.

Tags: