Resepi Topping Coklat Paling Mudah Dan Sedap !

Resepi Topping Coklat – Pada kesempatan ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resipi bagaimana untuk membuat kek lagi, cinta sangat admin pembakar roti terutama yang mempunyai rasa coklat admin begitu gembira sekali. Pada masa ini, admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat toping coklat. Menambah nilai coklat merupakan makanan yang digunakan untuk membuat aising kek tanpa mengira.

Jika kek dibuat dan berbeza-beza dan dihiasi dengan coklat yang mendahului admin pasti kek yang anda cipta akan menjadi lebih enak dan lebih istimewa, kerana topping coklat yang sangat sedap dan sangat manis serta menjadi lazat untuk anda yang merupakan penggemar roti. Bagi sesetengah roti yang dibuat dan dihias dengan coklat yang mendahului adalah.
Kek Topping Coklat
Kek Topping Coklat

Kue diatas merupakan contoh kue  yang dibalut dengan topping coklat, jenis kue diatas termasuk dengan kue tart, kue tart ini biasanya digunakan untuk beberapa acara seperti ulang tahun dan resepsi pernikahan. Kue ini sangat indah dan menarik bukan, berkat topping coklat yang terdapat di sekitar kue tart menjadikan kue tart coklat ini sangat enak dan sangat menggugah selera. Apalagi untuk orang yang anda cintai kue topping coklat sangat lah cocok. Dibawah ini admin akan memberikan informasi mengenai bahan-bahan topping coklat beserta cara membuat topping coklat. Ada beberapa cara untuk membuat topping coklat dan ada beberapa jenis dan teknik topping coklat yang admin akan berikan.

Teknik Membuat Topping Coklat 1

Bahan Topping Coklat 1

 • 2 sdb butter/majerin/minyak masak
 • 1/2 cwn susu pekat
 • 1/2 cwn serbuk koko
 • 1/4 cwn susu cair

Cara Membuat :

 1. Campurkan semua bahan ke dalam bekas yang sememangnya luar biasa untuk membuat kek.
 2. Lagipun yang telah diperbadankan melehkan yang anda tinggal sudah penuh dan apabila ia adalah marjerin menjadi cair dan sebati kegemaran dikacau sebelum Berlumur ke dalam kek yang akan Berlumur.
 3. Topping coklat sudah sedia siap dioleskan ke kek yang anda inginkan.

Bahan-bahan Topping Coklat yang ke 2

 • 2 sdb susu pekat
 • 1/3 cwn susu segar
 • 1/2 bar coklat masakan
 • 1 sudu mentega/majerin

Cara Membuat Topping Coklat Teknik 2

 1. Jika semua bahan telah disediakan kepanasan api anda hidup dahulu, maka anda menggunakan periuk atau bekas yang bertimbun ke 2. Bekas pertama gunakan periuk yang agak besar, letakkan bekas kecil air dan berikan sedikit.
 2. Jika bekas yang sedia anda masukkan semua bahan-bahan di atas, kacau sehingga sekata dan cair, tambah susu segar untuk coklat lebih likat.
 3. Lebih-lebih lagi jika semua bahan telah dicampurkan campuran yang baik menggunakan api kecil, jika ia kelihatan hitam coklat itu anda boleh angkat dan tutup dapur pertama. Jangan biarkan ia sejuk anda boleh terus memohon kepada kek anda yang hendak ringan Gris. Penggunaan sudu akan baik dan rata supaya ia boleh dicampur.
 4. Bersedia untuk Berlumur ke kek yang anda mahu.

Baca Juga : Resepi Yong Tau Fu Paling Lezat !

Demikian maklumat tentang bagaimana untuk membuat admin topping coklat menyediakan teknik di atas adalah satu teknik yang sepadan dengan pengalaman admin dalam membuat roti dan membuat topping coklat tersebut. terima kasih.

Pencarian resepi terkini:

 • topping kek

Tags: