Resepi Ubi Keledek Paling Sedap !!

Resepi Ubi Keledek РAssalamuallaikum bunda, bertemu sekali lagi dengan kami yang akan mengisi masa lapang anda, kami akan berkongsi maklumat tentang makanan resipi yang sangat popular oleh beberapa dimalaysia, malaysia amat terkenal dengan makanan, maka keunikan ia Kami sebagai admin kongsiresepi.org akan berkongsi info-info tentang masakan tradisional Malaysia.

Resepi Ubi Keledek Paling Sedap
Resepi Ubi Keledek Paling Sedap
Pada kesempatan ini, admin akan berkongsi maklumat tentang keledek manis resepi yang paling lazat dan paling mudah, bukan sahaja ia rasa enak ternyata ubi mempunyai faedah yang besar bagi kami loh badan, di sebelah ubi yang boleh mencegah penyakit kencing manis Selain itu, untuk orang yang menghidap penyakit diabtes yang anda boleh selalu makan diproses ini dengan pelbagai persediaan manis yang anda suka, baik untuknya di bawah ini admin akan memberi maklumat mengenai bagaimana kanak-kanak bagaimana untuk menanam keledek manis dengan beberapa variasi hidangan itu. Marilah kita merujuk kepada maklumat di bawah.

Bahan Yang Digunakan Untuk Membuat Ubi Keledek

 • 1/3 cawan tepung gandum (30grm)
 • 500grm ubi keledek oren
 • 2 1/4 cawan tepung ubi (225gm)
 • 4 sudu besar gula putih
 • 1 sudu besar baking powder
 • 1/2 sudu tea garam

Cara Membuat Ubi Keledek Paling Lezat

 1. Untuk maklumat mengenai cara untuk mencipta sebuah keledek manis yang pertama iaitu anda perlu mencuci bahan-bahan yang anda mula-mula, basuh yams yang di perintah kemudian keledek makanan menjadi lebih sihat dan lebih bersih.
 2. Langkah pertama itu adalah anda perlu Kupas keledek Yam terlebih dahulu untuk benar-benar membersihkan Peel selepas bahawa anda boleh memotong keledek manis itu jika sudah dipotong dan dikupas anda hidup disediakan peralatan untuk belayar, jika sudah bersedia anda boleh sehingga mengewap masa jarak kira-kira 20 minit.
 3. Sementara menunggu masak keledek manis bila kukus, anda boleh menyediakan bahan-bahan lain untuk diproses lebih lanjut.
 4. Selepas manis keledek masak anda boleh mengalih keluar dari kukus, di alat sejukan terlebih jadi tidak untuk mengalami panas lampau. Setelah sejuk, anda boleh memproses keledek manis untuk proses seterusnya yang dimasukkan ke dalam bekas yang agak besar selepas itu anda lecek keledek Yam sudah di kukus, lecek sehingga halus supaya yang kemudian dapat diproses dengan mudah.
 5. Seterusnya untuk langkah seterusnya anda boleh masukkan semua gandum dan tepung ubi keledek, menggabungkan dan Campurkan juga maka input juga garam dan gula serta serbuk penaik supaya doh boleh Kembang, Campurkan dengan baik dan perlahan-lahan kaki.
 6. Jika ia telah begitu jadi anda hanya boleh membentuk adunan ke dalam satu pusingan, admin cadangkan anda tidak terlalu besar untuk membentuk demikian rakyat kerana jika anda terlalu besar untuk membentuk adonanya kemudian bila goreng doh akan distended.
 7. Setelah doh dibentuk kepada saiz anda purata seterusnya anda haba minyak kembali, jika ianya panas anda boleh memasukkan doh bulat goreng sehingga benar-benar dimasak untuk tidak overcook, untuk itu anda perlu menstabilkan Jangan api tidak sehingga terlalu besar dan tidak terlalu kecil.
 8. Jika ia dimasak dan berwarna coklat keemasan sudah anda boleh mengalirkan dan matikan api, sedia untuk dihidangkan untuk keluarga anda yang tercinta.

Baca Juga : Resepi Sambal Nasi Lemak Chef Wan !!

Demikian maklumat tentang memasak resipi yang dibuat dari ubi, ubi keledek resepi yang sangat lazat dan jika anda rajin dan panda anda boleh membuat keledek manis ini dengan mudah, terima kasih kerana membaca artikel ini, halaman kami masih banyak yang mengerikan maklumat tentang itu Resipi-resipi makanan dari malaysia tiada juga akan memasak resipi dari negara-negara asing.

Terima Kasih !!

Tags: