Resepi Vietnam Spring Roll Paling Mudah

Resepi Vietnam Spring Roll – Selamat night ibu masa ini kami akan berkongsi maklumat mengenai beberapa resepi yang membuatkan anda ingin belajar masak, untuk anda yang seorang ibu muda yang baru berkahwin adalah sangat disukai memasak untuk suami anda, terutamanya jika hidangan anda yang sangat lazat sudah tentu, anda adalah sangat dikasihi suami kasih sayang.
Resepi Vietnam Spring Roll Paling Mudah
Resepi Vietnam Spring Roll Paling Mudah
Masa baik ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi Vietnam spring roll, Vietnam spring roll adalah kepakaran sesungguhnya Vietnam juga di malaysia, tetapi adalah sangat berbeza di malaysia, Vietnam spring roll yang sangat lazat dimakan Apatah lagi dimakan apabila hujan, rasanya lebih lezaat, Vietnam spring roll mempunyai bentuk yang sama dengan popia. Popia yang telah di vietnam dan malaysia mempunyai ciri-ciri setiap.
perbezaan dengan malaysia vietnam iaitu spring rolls dapat dilihat dari bentuknya, biasanya satu bentuk rupa popia Vietnam sangat harga menggunakan warna yang berbeza yang bercampur-campur membuat popia dari vietnam kepentingan sangat pun untuk belajar Masak popia dari vietnam. Spring roll adalah serupa dengan murtabak telur yang pada penjaja di tepi jalan raya tetapi dari segi kemunculannya adalah sangat berbeza, lumpia biasanya tanduk seperti roll, manakala lobak merah yang mempunyai bentuk seperti bantal..
Biasanya rasa martabak dan popia adalah sangat berbeza, satu popia cenderung untuk kering dan lebih legit dan kaya dengan rasa, manakala biasa biasanya mempunyai perisa biasa seperti rasa telur itik atau ayam rasa telur dengan hanya mempunyai satu menggunakan pemadat daging lembu atau ayam daging. Kali ini admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat Vietnam spring roll, tetapi sebelum admin kongsi cara-cara membuat Vietnam spring roll admin akan berkongsi maklumat mengenai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat Vietnam spring roll.
Bahan Utama Vietnam Spring Roll
 • Udang yang direbus dan dibuang kulit
 • Rice paper wrapper (boleh dibeli dipasaraya)
 • Lobak merah yang dipotong memanjang
 • Bihun yang telah dicelur
 • Timun batang yang dipotong halus memanjang
 • Daun pudina
Cara membuat Vietnam Spring Roll
 1. Bagi langkah pertama iaitu anda perlu bersedia dengan bahan-bahan kertas beras selubung terlebih dahulu, dengan pembalut kertas beras didalam mash ke pertama selepas kertas beras itu memasukkan perisian sudah buat ke dalam air suam yang bekas tidak mengalami panas lampau. Kerana jika air yang kita gunakan terlalu panas akan mengakibatkan kertas beras yang mudah musnah
 2. Setelah semua bahan-bahan dalam langkah input, iaitu letakkan kertas beras yang sudah lembut dan kemudian masukan ke dalam bekas, selepas menampal kertas beras yang sudah diubah adalah lembab ke dalam bekas, maka anda mesti menguruskan pudina daun 3 kemas dan terletak di atas kertas tepung . Selepas daun pudina meletakkan di atas kertas beras yang sudah tender buat maka anda hanya boleh menguruskan udang tetapi perlu kemas, baik ibu.
 3. Setelah semua bahan bercampur bersama dan hidup vermicelli lobak merah dan timun dalam campuran ke atas udang tersebut berlangsung dan dibuat untuk mengumpul.
 4. Nah ini langkah sangat tekanan yang kita perlu lipat rice paper yang sudah bercampur dengan bahan-bahan yang sudah ada dalam tingkat di terakhir yang kemas, Kita mesti berhati-hati bunda untuk tidak membiarkan kepada rice paper rosak di saar di dalam lipatan, dengan itu lipatlah perlahan-lahan.
 5. Baik jika ianya telah berada di lipat yang baik dan benar ibu sudah boleh masak Vietnam spring roll, berkhidmat Vietnam spring roll dengan sos yang dibuat lebih awal, tetapi jika anda belum lagi membuat sos Nya di bawah admin akan berkongsi maklumat tentang bagaimana untuk membuat sos Vietnam spring roll bersama-sama dengan dia, bahan-bahan di bawah ini admin akan berkongsi bahan-bahan Nya pertama.
Bahan Sos Vietnam Spring Roll
 • Kacang tanah tumbuk
 • 1 sudu besar gula
 • 4 sudu besar cuka
 • 4 sudu besar sos ikan
 • 1 ulas bawang putih (ditumbuk)
 • 1 cawan air
 • Cili padi dipotong kecil-kecil
Cara membuat sos
 • Langkah yang pertama untuk membuat vietnam spring roll yaitu masukan bahan yang sudah disediakan terlebih dahulu agar semua tercampur aduk hingga rata.
 • Selanjutnya masak sampai semua bahan yang sudah dicampurkan dengan rata.
 • Saus vietnam spring roll siap di hidangkan

Baca Juga : Resepi Tapai Pulut Mudah Lezat !!

Demikian artikel tentang resepi Vietnam spring roll jika anda ingin tahu lebih terperinci maklumat lebih lanjut mengenai resepi masakan Malaysia anda boleh melihat perkara-perkara yang sudah tersedia di halaman utama. Mudah-mudahan dengannya tiada ini resepi ibu semakin rajin memasak untuk keluarga saya biarkan sahaja suami tercinta.

Terima Kasih !!

Pencarian resepi terkini:

 • cara membuat sos vietnam roll yang simple
 • resepi vietnam rolls dan sos

Tags: