Resepi Western Food Mudah !!

Resepi Western Food – Assalamuallaikum pada masa ini, admin akan memberikan anda maklumat mengenai resepi makanan yang tempahan, resepi makanan kali ini admin akan berkongsi resipi makanan yiatu yang berasal dari negara-negara Eropah, Europe mempunyai pelbagai jenis makanan yang sangat unik dan sangat popular. Di Eropah, ia mempunyai rasa dan sangat tinggi seni di Eropah beberapa resipi makanan yang digabungkan dengan beberapa seni yang mencipta yang sangat unik dan seni bina sangat makanan. Masakan makanan Barat seperti yang satu ini.

Resepi Pizza Paling Mudah
Resepi Pizza Paling Mudah
Di atas adalah contoh masakan Eropah atau biasa disebut sebagai Barat makanan atau makanan daripada Barat, seperti dilukis di atas makanan yang mempunyai nama yang sangat unik, iaitu pizza, pizza makanan terima-kasih sangat popular kepada rasanya sangat sedap, dengan beberapa Rempah ratus yang berasal dari kawasan-kawasan Eropah seperti lada hitam dan beberapa rempah lain daripada pizza membuat beliau adalah sangat disayangi oleh beberapa kalangan.
Daripada namanya sendiri sangat unik dengan nama pizza makanan mencapai makanan terenak pizza, nama yang diambil dari nama rantau atau bahkan nama-nama kepada tujuh keajaiban dunia yang dilupakan Menara pissa pissa merupakan sebuah menara yang sangat unik bentuk condong seolah-olah jatuh menjadikan Menara pissa sebagai keajaiban dunia yang sangat unik dan bernilai dikekalkan oleh unesco. Di bawah ini admin akan memberikan anda maklumat mengenai Barat resepi memasak, masakan Cina, ini satu iaitu resipi spageti bolognese yang adalah termasuk makanan Barat makanan.
Resepi Western Food Paling Mudah
Resepi Western Food Paling Mudah
Di bawah ini admin akan berkongsi maklumat mengenai bahan-bahan yang digunakan untuk membuat spagheti bolognese.

Bahan-bahan Yang Digunakan :

 • 3-4 biji cendawan butang (dipotong dadu)
 • 1 cawan air
 • Garam secukup rasa
 • 1 paket spaghetti
 • 1 senduk susu segar
 • 500 g daging cincang
 • 2 ulas bawang putih (dicincang halus)
 • 250 g sos tomato
 • Oregano atau Italian herbs
 • 1/2 biji lobak merah (dipotong dadu)
 • 2 biji tomato (dihiris nipis)
 • 250 g tomato puri
 • 6 ulas bawang merah (dicincang halus)
 • 1 kiub stok daging lembu (optional)
 • Minyak masak untuk menumis

Cara Membuat :

 1. Langkah-langkah utama yang anda mesti lakukan iaitu anda perlu membasuh sebahagian daripada bahan-bahan yang akan digunakan lebih awal seperti daging, tomato dan beberapa bahan lain yang perlu dibasuh.
 2. Seterusnya anda poached terlebih awal spaghetthi, direbus sehingga gorengan tidak bagus dan benar-benar tidak dapat dimusnahkan atau terlalu lembut. Selepas itu anda boleh mengalirkan ia terlebih dahulu.
 3. Untuk langkah seterusnya iaitu anda mesti akan sauteing Bawang besar dan bawang putih tetapi anda perlu mengurangkan terlebih dahulu untuk senang kacau goreng. TUMIS hingga harum dan benar-benar masak.
 4. Selepas itu anda boleh letakkan daging yang telah dipotong kecil dan anda perlu mengintegrasikan ia ke dalam sos yang sedang goreng, masak sehingga daging perubahan warna merah tidak dapat dibakar.
 5. Langkah seterusnya anda boleh masukkan tomato, dan lobak merah dan bahan-bahan lain seperti cendawan, tumis sehingga benar-benar masak dan Jangan terlalu lembut.
 6. Campurkan spoonfuls sedikit sos tomato, sos tomato dan input yang anda juga boleh memasukkan susu dan air, kacau sehingga benar-benar bercampur sekata.
 7. Langkah seterusnya anda boleh masukkan herba Itali, atau beberapa jenis rempah dari Itali dan juga anda boleh letakkan daging yang telah di pembersihan dan dipotong terlebih dahulu. Tabur garam untuk rasa sahaja. Apabila ia mendidih dan ia adalah wangi.
 8. Spageti bolognese berkhidmat untuk keluarga anda dan orang tersayang.

Baca Juga : Resepi Ubi Kentang Goreng Paling Lezat !!

Demikian informasi mengenai resep masakan western food, semoga anda boleh belajar tentang memasak resipi yang ada di laman web ini.

Terima Kasih !

Tags: