Resepi Yee Mee Sizzling Paling Mudah !!

Resepi Yee Mee Sizzling – Selamat tengahari semua, semoga anda sihat sentiasa Ya, buat masa ini, admin akan berkongsi maklumat yang menarik tentang resipi ini adalah yang terbaru dan Tempahan lengkap, sesungguhnya preskripsi masakan Malaysia. Malaysia mempunyai banyak makanan yang tersendiri dan berbeza-beza, dan sudah tentu hampir sama dengan indonesia.

Resepi Yee Mee Sizzling Paling Mudah
Resepi Yee Mee Sizzling Paling Mudah

Oleh itu, makanan Malaysia adalah hampir sama dengan di indonesia hanya bahawa bahasa itu adalah berbeza dan mempunyai pelbagai aroma berbeza. Baik kali ini admin akan berkongsi maklumat mengenai resepi yee saya kira Walau. Masakan ini secara amnya merangkumi makanan daripada orang Cina. China memang mempunyai masakan sangat tradisional yang pelbagai seperti bakpau, kek, dan lebih terkenal, iaitu MI, MI adalah makanan ruji bagi masayarakat Cina di. Mereka hanya makan makanan yang diperbuat daripada MI, tapi mi yang digunakan untuk membuat mi segera bukan ditapis orang-orang yang mereka biasanya menggunakan mi dibuat dengan bahan-bahan semulajadi dan sudah tentu lebih sehat.

Jika kita makan mi terlalu banyak akan akibat kematian, tetapi bergantung kepada bahan mentah untuk membuat mi itu sendiri, untuk anda yang tidak tahu tentang bahaya makan Mee di dalam lebihan di bawah admin akan berkongsi maklumat.

Dampak Buruk Mie Bagi Kesehatan

Dapat Mengakibatkan Gagal Ginjal

Ternyata impak buruk jika gemar makan Mee yang terlalu banyak anda akan mendapat penyakit yang serius, kegagalan buah pinggang yang menunggu untuk anda jika anda sukakannya dan teralalu terlalu kerap makan mi segera.

Dapat Menyebabkan Diabetes

Dan ianya juga amat berbahaya sekali intsatnt dipercayai, MI penyakit diabtes boleh diperbaiki, jika anda menghidap diabetes, anda dinasihatkan untuk tidak makan makanan yang diperbuat daripada MI, MI kerana ia mengandungi bahan-bahan yang sangat merbahaya untuk badan.

Dapat Menyebabkan Kencing Manis

Ianya sangat jarang anda tahu ternyata jika kita sering makan mi segera terlalu banyak yang anda akan menghidap diabetes, jadi untuk anda yang mahu hidup lebih sihat mengurangkan lah makanan mengandungi banyak bahan kimia, perbanyaklah makan makanan yang mengandungi serat dan mengandungi banyak protein supaya badan anda menjadi lebih sihat dan jangan lupa untuk kekalkan senaman anda untuk mengeluarkan kringat kotor.

Bahan Utama Yang Digunakan

 • Minyak untuk menumis
 • 3 gulung yee mee
 • 5 ulas bawang putih – dicincang halus
 • 2 sudu makan tepung jagung + secawan air
 • 6 kuntum cendawan shitake kering – direndam hingga lembut dan dipotong 4
 • 3 sudu makan kicap pekat
 • 1 sudu makan serbuk lada hitam
 • 4 biji cili kering – dipotong-potong
 • 3 sudu makan kicap cair
 • 1/2 inci halia – dicincang halus
 • 1 sudu teh minyak bijan
 • 4 cawan air
 • 4 sudu makan sos tiram
 • Ayam – dipotong kecil

Cara membuat 

 1. Langkah utama iaitu anda perlu mencuci semua bahan-bahan untuk goreng, bawang putih, halia dan rempah-ratus lain. basuh menggunakan air untuk membersihkan kotoran yang ditinggalkan pada rempah menjadi bahan utama.
 2. Setelah semua bahan-bahan yang di cuci dengan bersih anda tinggal disediakan ayam untuk goreng ayam, masak cukup untuk 5-7 minit overcook daging, supaya ia tidak terlalu keras dan hangus.
 3. Selepas ayam disediakan goreng menyediakan beberapa bekas air untuk sebagai Kuah. Jika anda ingin menggunakan kuah yang anda boleh menambah air yang anda suka.
 4. Seterusnya anda meletakkan tempat tinggal sos tiram yang anda telah bersedia lebih awal, menggabungkan kicap semata-mata untuk disesuaikan dengan selera anda. Masukkan serbuk lada hitam tetapi tidak menjadi cecair, sementara menunggu bahan di goreng bisul anda harus menyediakan bahan-bahan yang lebih awal.
 5. Selepas mendidih cendawan tempat anda tinggal telah dicincang dan sudah di basuh dengan bersih.
 6. Seterusnya menggabungkan tepung jagung, jangan lupa untuk mengacau sehingga diadun, mengurangkan haba tidak terlalu masak supaya kandungan nutrien cendawan tidak hancur. Input beliau juga bahan-bahan lain seperti Minyak bijan supaya ia kelihatan lebih segar ketika disajikan.
 7. Sekarang untuk langkah yang terakhir, anda boleh masukkan beberapa sudu Kuah ke dalam kuali dengan api kecil dan input yee saya bersedia sebelum ini, jangan lupa untuk menambah bahan-bahan lain seperti sayur-sayuran dan sekarang jika anda inginkan lebih input lagi telur dan kacau sehingga bercampur dengan rerata.

Baca Juga : Resepi Otak Otak Paling Lezaat !!

Demikian maklumat tentang itu Resepi Yee Sizzling jika anda ingin tahu pelbagai dia resipi lain anda boleh melihat dengan teliti pada halaman Laman web kami.

Terima Kasih !!

Tags: